Petra
Petra Blog 21 Feb 2012

Tandpasta voor aanstaande moeders

Als je zwanger bent, ga je opeens anders kijken naar geneesmiddelen, verzorgingsproducten en cosmetica. Je wil niet dat wat jij gebruikt schadelijk is voor je baby. Ook tandpasta valt onder verzorging waar je kritisch naar moet gaan kijken als je zwanger bent. In vrijwel alle tandpasta’s zit fluoride, Sodium Lauryl Sulfate en parabenen dit zijn bestandsdelen die je beter kunt vermijden tijdens je zwangerschap. 

Fluoride
Grote hoeveelheden fluoride kunnen leiden tot fluorose van het tandgalzuur. Ook wordt er steeds meer ontdekt dat de opname van fluoride in het lichaam eventueel skelet fluorose en andere problemen kan veroorzaken.

SLS
Sodium Lauryl Sulfate kan tandvleesontsteking en mondzweertjes veroorzaken. Iets waar zwangere vrouwen vaak last van hebben.

Parabenen
Parabenen worden meestal gebruikt als conserveringsmiddel in tandpasta en andere verzorgingsproducten. Er zijn de laatste tijd meer twijfels ontstaan over de veiligheid van parabenen in verzorgingsproducten.

Neomum
Neomum is een tandpasta die is ontwikkeld speciaal voor aanstaande moeders en moeders die nog borstvoeding geven. Tandpasta wordt namelijk meerdere keren per dag gebruikt en de bestandsdelen van de tandpasta worden dus makkelijk in het lichaam opgenomen. Vaak gebeurd dit met tandpasta door het inslikken tijdens het poetsen. Neomum is vrij van de bestandsdelen die hierboven werden genoemd. In plaats daarvan zit er in de Neomum tandpasta Xylitol, calcium en Sodium Lauroyl Sarcosinate.

Xylitol
Xylitol is een natuurlijke zoetstof die uit berkenschors, groenten en fruit wordt gehaald. Het bestrijdt bacteriën die gaatjes veroorzaken en is van nature al zoet waardoor de aspartaam in de tandpasta is weggelaten.

Calcium
Calcium en fosfaat zijn onmisbaar voor versterking van de tanden en het glazuur. Bovendien neutraliseert calcium het overtollig zuur.

Sodium Lauroyl Sarcosinate
Sodium Lauroyl Sarcosinate is een natuurlijk aminozuur. Het is niet giftig en biologisch afbreekbaar. Het remt de groei van mond bacteriën die zuur produceren en voor een slechte adem zorgen.

Neomum staat op de Negenmaandenbeurs in de RAI met een speciale beursactie. Koop 1 tube en krijg er 1 gratis!

De Neomum tandpasta is te koop bij de drogist.

 

Reageer op artikel:
Tandpasta voor aanstaande moeders
Sluiten