Petra
Petra Baby 8 Oct 2016

Sterrenbeelden [wat zegt de horoscoop over jouw kind?]

Wat zeggen de sterren over jouw kind? Ook wanneer je er niet in gelooft, is het lezen van een horoscoop een leuke bezigheid. Al is het alleen maar om stiekem te kijken of je iets herkent in de omschrijvingen. Hieronder lees je de beschrijvingen van de sterrenbeelden per datum.

Ram (Aries) – 21 maart tot en met 20 april

Een kindje dat in deze periode geboren wordt, is altijd druk en enthousiast. Hou om ongelukjes te voorkomen de veiligheid van de omgeving extra goed in de gaten. Ramkindjes leren snel en hebben vaak een uitgesproken mening. Dit kan er voor zorgen dat ze het lastig vinden om goed naar je te luisteren. Je kunt wel zeggen tegen je kind dat hij of zij het bord moet leeg eten, maar dat wil niet zeggen dat ze dat ook doen. Hou vast aan jouw regels, die discipline zal er voor zorgen dat jij de baas in huis blijft. Als een ramkindje het naar de zin heeft, zal hij of zij liefdevol en spontaan zijn. Dit kan afgewisseld worden met een flinke woede-uitbarsting, maar slechte buien blijven gelukkig nooit lang hangen. Lees verder over ram sterrenbeeld en horoscoop.

Stier (Taurus) – 21 april tot en met 21 mei

Een stierkindje is lief en knuffeling, maar tegelijkertijd flink eigenwijs! Hij of zij vindt het prettig dat zijn omgeving overzichtelijk en duidelijk is. Je moet hem niet verwarren door regels steeds weer te veranderen. Wil je kindje iets niet? Dan zal hij of zij je dat ook duidelijk laten weten, helaas ook wanneer er even geen tijd is voor koppigheid. Houd als ouder op zulke momenten het hoofd koel en vertel je kind rustig maar duidelijk wat er van hem verwacht wordt. Zo voorkom je in de meeste gevallen een woede-uitbarsting, waarin een stierkindje lang in kan blijven hangen. Wil je een middagje iets leuks doen met je zoon of dochter? Kies dan voor een creatief uitje, daar geniet je kind het meeste van. Lees verder over Stier sterrenbeeld en horoscoop.

sterrenbeeld kind horoscoop

Tweeling (Gemini) – 22 mei tot en met 21 juni

Hou je tweelingkindje goed in de gaten! Hij of zij is zo snel en ondernemend, dat je soms het gevoel hebt dat je er continu achteraan moet rennen. Een tweelingbaby in de box? De kans is groot dat dat niet gaat lukken. Gun je kleine de vrijheid, maar zorg dan natuurlijk wel voor een veilige omgeving. Je kindje zal er door opbloeien, want tweelingen zijn van nature leergierig en nieuwsgierig. Zo leergierig zelfs, dat ze af en toe van geen ophouden weten en jijzelf gek wordt van al die vragen. Laat je echter niet voor de gek houden door dat vragen stellen en kletsen; ondertussen is je kleine erg opmerkzaam en vallen de kleinste details hem of haar op. Lees verder over Tweeling sterrenbeeld en horoscoop.

Kreeft (Cancer) – 22 juni tot en met 23 juli

Een kreeftkindje houdt van geven en verlangt daar weinig voor terug. Hij of zij kan hartstochtelijk van iemand houden en is een emotioneel mens. Stemmingen kunnen razendsnel wisselen en dat kan als ouder soms lastig zijn om bij te benen. Geef je kreeftkindje een stevige emotionele basis mee. Wanneer hij de eerste levensjaren veel liefde en geborgenheid kent, zal hem dat helpen om op te groeien als een stabiel en liefdevol persoon. In gezelschap van onbekende kan je kind verlegen zijn en het zal tijd kosten om daarover heen te groeien. Uiteindelijk worden veel kreeften uitstekende leiders; vriendelijk, maar duidelijk in hun denken en doen. Wel kunnen ze soms wat overgevoelig reageren. Lees verder over Kreeft sterrenbeeld en horoscoop.

Leeuw (Leo) – 24 juli tot en met 23 augustus

Zolang je leeuwtje de ruimte heeft om te doen en laten wat hij of zij wil, heeft je kind een stralend en opgeruimd humeur. Dat humeur slaat echter razendsnel om als hij die vrijheid kwijtraakt. Met zijn trotse houding maakt je kind indruk op anderen, waardoor er leiderschapskwaliteiten naar boven kunnen komen. Dit kan echter ook omslaan in het commanderen van de mensen om hem of haar heen. In dat geval is een goed gesprek op z’n plaats. Leeuwen zijn trots, maar ook redelijk, waardoor ze zullen inzien dat ze te ver zijn gegaan. Wil je leeuwenkind een bepaald doel bereiken? Dan zal hij tot het uiterste gaan om het te halen. Lees verder over Leeuw sterrenbeeld en horoscoop.

Maagd (Virgo) – 24 augustus tot en met 23 september

Een kindje dat in deze periode wordt geboren houdt van de natuur. Je kunt hem of haar een plezier doen door op een vrije middag naar het bos te gaan. Ook houdt je kindje van het ordenen van de omgeving. Grote kans dat hij als hij wat ouder is een postzegelverzameling start of gaat knutselen aan oude apparaten. Maagden hebben vaak veel technisch inzicht en werken graag met hun handen. Ook houden ze van nature van gezonde dingen, zoals gezond eten en sporten. Maagdkindjes zijn thuis ontzettend gezellig, grote kans dat ze je de oren van het hoofd kletsen. Buitenstaanders zullen dat echter moeilijk kunnen geloven, omdat maagden in de buurt van onbekenden juist wat op de achtergrond blijven. Lees verder over de maagd sterrenbeeld & horoscoop.

Weegschaal (Libra) – 24 september tot en met 23 oktober

Weegschaalkindjes zijn vaak prachtig om te zien en ook nog eens erg beleefd en netje Keuzes maken vind je kindje vaak lastig. Biedt hem of haar niet teveel speelgoed tegelijk aan, omdat je kindje dan niet zal kunnen kiezen waar eerst mee gespeeld gaat worden. Het is voor hem makkelijker dat je slechts een stuk speelgoed aanbiedt en pas wanneer dat verveelt iets anders te geven. De naam weegschaal past trouwens goed bij deze kinderen; ze nemen beslissingen weloverwogen. Hierdoor kan het nemen van een beslissing wat tijd in beslag nemen, maar als ze eenmaal iets hebben besloten zullen ze er niet meer op terugkomen. Lees verder over de weegschaal horoscoop.

Schorpioen (Scorpio) – 24 oktober tot en met 23 november

Schorpioenen zijn sterk en hebben ook een sterke eigen wil. Moet er gevochten worden? Grote kans dat je schorpioenkindje de eerste is die op de vuist gaat. Hij of zij zal moeten leren dat verliezen erbij hoort en dat bot zijn niet altijd gewenst is. Hiervoor heeft je kindje een duidelijke opvoeding nodig. Hij of zij is intelligent en wanneer je uitlegt waarom bepaald gedrag ongewenst is zal hij dat begrijpen. Tussen begrijpen en doen zit echter wel een verschil. Schorpioenen zijn ook goede speurneuzen, ze houden ervan dingen uit te zoeken en nieuwe dingen te ontdekken. Zet op een vrije middag een spannende speurtocht uit en je schorpioen zal de dag van z’n leven hebben! Lees verder over de schorpioen sterrenbeeld & horoscoop.

Boogschutter (Saggitarius) – 23 november tot en met 21 december

Boogschutters zijn clowns, maar met hun grappen kunnen ze hun verdriet maskeren. Houd je kleine daarom in de gaten. Heb je het idee dat hij of zij verdrietig is? Laat hem niet alleen, gezelligheid helpt hem om weer vrolijk te worden. Je kindje luistert naar regels, maar alleen wanneer deze in zijn of haar ogen eerlijk zijn. Hij zal het waarderen dat ook jij gemaakte fouten toegeeft. Boogschutters zijn dromers, die steeds weer nieuwe doelen proberen na te jagen. Gelukkig vinden ze het meestal geen probleem als een doel uiteindelijk niet behaald wordt; ze verzinnen wel weer een ander! Je zal er trouwens snel genoeg achter komen wat het favoriete woord is van je boogschutter: “Waarom?”. Lees de horoscoop en sterrenbeeld van de boogschutter.

Steenbok (Capricornus) – 22 december tot en met 20 januari

Je kleine steenbokkindje aanspreken in babytaal? Zo gauw je die volwassen blik ziet zal je daar snel mee ophouden. Is hij of zij wat ouder en het niet eens met jouw regels? Dan kun je een flinke discussie verwachten, met uitstekende argumenten.  Steenbokken weten wat ze willen en zijn ambitieus. Ze zijn bereid om hard te werken om rijkdom of roem te verwerven. Daarbij blijven ze realistisch en zullen ze geen energie steken in dromen die volgens hen onbereikbaar zijn. Je kleine steenbok voelt zich meestal het best in gezelschap van volwassenen en houdt van regelmaat. Lees verder over de steenbok horoscoop en sterrenbeeld.

Waterman (Aquarius) – 21 januari tot en met 18 februari

Een woord dat goed past bij de waterman: energie! Hij of zij is druk; niet alleen fysiek, maar ook in het hoofd. Het favoriete woord van de waterman is ‘nee’ en dat maakt de opvoeding best lastig. Discipline is belangrijk, maar soms is je kind meer gebaat bij een duidelijke uitleg waarom bepaalde regels bestaan. Je kunt dan echter wel een discussie verwachten, die je kindje met zijn slimme logica misschien nog wel wint ook. Je watermannetje houdt van alles en iedereen en stapt het liefst met de laarzen aan door de natuur.

Vissen (Pisces) – 19 februari tot en met 20 maart

Vissenkindjes zijn gevoelige kindjes, die vaak leven in een fantasiewereld. Ze zijn schattig om te zien en door hun vriendelijke aard prettig gezelschap. Vissen hebben behoefte aan een eigen ritme: midden in de nacht kunnen ze opeens honger hebben, of slapen op de vreemdste tijdstippen. Probeer voor zover dat mogelijk is het eigen ritme van je vissenkindje in stand te houden, dat komt de gezondheid en het welbevinden ten goede. En geef je kindje daarnaast de ruimte om af en toe alleen te zijn, zodat hij of zij zich kan terugtrekken in z’n eigen wereldje.

Reageer op artikel:
Sterrenbeelden [wat zegt de horoscoop over jouw kind?]
Sluiten