Sterrenbeeld maagd [jouw kind is gek op de natuur!]

Geboren: 24 augustus t/m 23 september

Is jouw kind geboren onder het sterrenbeeld maagd? Dan zal hij of zij zich prima vermaken in de natuur. Er staan echter nog veel meer interessante zaken in de horoscoop. Handig om te weten, om mee rekening te kunnen houden in de opvoeding.

Jouw kleine helper

Jouw kind vindt het heerlijk om je te helpen in het huishouden of bij het klussen. Dit zal je al gaan merken vanaf het moment dat je kleine de eerste stapjes zet. Speelgoed opruimen? Voor sommige kinderen is dat een groot probleem, maar jouw maagd-kindje helpt je graag. Ook als je kind wat ouder is, zal dat hulpvaardige er in blijven zitten. Niet alleen thuis, maar ook op school. Houd wel in de gaten dat je kind bij al dat helpen niet over de eigen grenzen gaat. Maagd-kindjes kunnen doorgaan, zelfs wanneer ze eigenlijk te moe zijn om nog te helpen. Ook is er kans dat ze zichzelf wegcijferen in hun drang om een ander te helpen. Houd als ouder het evenwicht goed in de gaten. Natuurlijk is het goed dat alle kinderen in huis ook eigen klussen en taakjes hebben. Waak er alleen voor dat je je maagd-kindje te vaak vraagt om even te helpen, omdat hij of zij nu eenmaal makkelijker meewerkt dan de andere kinderen. Het moet eerlijk verdeeld blijven!

Lekker de natuur in

Wil je je maagd-kindje zich even lekker laten ontspannen? Ga met je kind de natuur in en je zal merken dat hij de tijd van z’n leven heeft. Heb je een vrije middag en ben je op zoek naar een leuk uitje? Met maagd-kindjes is dat helemaal niet moeilijk. Maak ze blij met een uitje naar het bos of naar het strand! Daar kunnen ze zich uren vermaken, met het zoeken naar dennenappels of het bouwen van zandkastelen. Je maagd-kindje houdt van buiten zijn en van sporten. De kans dat jouw kind een ‘beeldschermkind’ wordt is klein bij dit sterrenbeeld. Jouw kind is veel gelukkiger in het bos of op het sportveld, dan binnen voor de tv op spelcomputer. Ook hier geldt overigens dat het belangrijk is om de grenzen in de gaten te houden. Het kan voor je kind lastig zijn om aan te geven wanneer het moe is en het eigenlijk tijd is om weer naar huis te gaan. Belangrijk dus dat jij daar wel op let.

Je maagd-kindje op school

Er zijn volgens de horoscoop ook karaktertrekken die het je kind lastig kunnen maken. Het streven naar perfectie is er daar een van. Dit kan op school sterk naar voren komen. Zo kan je kind het lastig vinden om werk op tijd in te leveren, omdat hij of zij het pas wil inleveren als het perfect gemaakt is. Krijgt het een wat minder goed cijfer? Dan kan je kind hier echt even van slag van zijn. Het is goed om op die momenten te laten zien dat je er voor je kind bent. Feedback geven is goed, maar heel kritisch zijn is echt niet nodig. Je kindje is namelijk van zichzelf al kritisch genoeg. Maagd-kindjes nemen het leren serieus, dus een minder cijfer zal echt niet liggen aan een slechte voorbereiding. Neem de tijd om het resultaat met je kind te bespreken, maar houd dit positief van toon. Zo zal je kindje ervaren dat er ruimte is om fouten te mogen maken en zal het zelfvertrouwen toenemen. Overigens zijn niet alle maagd-kindjes goed in theoretische vakken. Sommige kindjes floreren juist het beste bij praktische vakken en opleidingen. Maagd-kindjes werken graag met hun handen en dan het liefst buiten.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

kind buiten bellen blazen

Nieuwsgierig aagje

Hoewel niet ieder maagd-kindje zich thuis voelt binnen de schoolmuren, is er een karaktertrek die duidelijk hoort bij dit sterrenbeeld: nieuwsgierigheid. Maagd-kindjes gaan graag op ontdekkingstocht en hebben standaard duizend-en-een vragen. Neem de tijd om die vragen te beantwoorden en geef ze de ruimte om zaken zelf uit te zoeken. De kans is groot dat jouw kind houdt van verzamelen. Die verzamelwoede komt ook voort uit nieuwsgierigheid. Er wordt van alles verzameld: postzegels en flessendoppen, maar ook kastanjes en luciferdoosjes. Als ouder kun je er af en toe gek van worden, zeker wanneer de verzameling erg groot wordt. Gelukkig houden de meeste maagd-kindjes van ordelijkheid. Ze zullen hun kamer én hun verzamelingen uit zichzelf redelijk op orde houden.

Thuis anders dan buitenshuis

Het kan soms lijken alsof jouw kind eigenlijk twee verschillende kindjes is. Thuis is jouw maagd-kind haantje de voorste, heeft het altijd zijn woordje klaar en vertelt het honderduit. Buitenshuis valt je kindje juist het liefst zo min mogelijk op. Heeft het een vraag voor de juf? Dan zal het deze vraag alleen stellen wanneer hij of zij zich veilig genoeg voelt in de klas. Heb je een tien minutengesprek op school? Neem dan vooral even de tijd om te vertellen hoe je kind thuis is. Grote kans dat de juf of meester stomverbaasd is. Toch is het belangrijk dat de leerkracht weet dat die andere kant er ook is. Het kan helpen bij het creëren van een veilige omgeving in de klas, zodat je kind ook die andere kant van zichzelf durft te laten zien.

Geef je kindje zekerheid

Heb je het gevoel dat je maagd-kindje niet helemaal zichzelf durft te zijn? Een positieve manier van opvoeden zal helpen om je kind meer te laten durven. Dit kan heel simpel, door de tijd te nemen om je kind een knuffel te geven. Vergeet ook niet om regelmatig een complimentje te geven. Positief opvoeden zit in kleine dingen. Natuurlijk is het niet nodig om je kind om het minste of geringste een schouderklopje te geven. Het zal echter helpen om de zelfkritische gedachten van je kind te verminderen of minder zwaar te maken. Wanneer het zelfvertrouwen van je kind groot genoeg is, zal het vanzelf de kans grijpen om te laten zien wie hij of zij eigenlijk is. Vaak zit er in maagd-kindjes veel meer dan wat mensen op het eerste gezicht verwachten. Geef je kind de kans om anderen te verbazen!

Reageer op artikel:
Sterrenbeeld maagd [jouw kind is gek op de natuur!]
Sluiten