Squla is leuk leren – ook voor peuters [Review en WIN-actie!]

Squla leuk leren peuter
Wat kunnen kinderen toch verschillend zijn. Mijn oudste werd vier en moest er niet aan denken om naar school te gaan. Hij bleef veel liever thuis bij mama! De middelste kon echter niet wachten op z’n vierde verjaardag, want dan kon hij eindelijk naar school. Ik vond het die laatste periode voor de start op de basisschool best lastig om hem bezig te houden. Hij zag z’n grote broer naar school gaan en wilde zelf ook! Als dit bij de jongste net zo gaat heb ik gelukkig een leuke oplossing gevonden: Squla voor peuters.

Jaarabonnement op Squla winnen? Lees meer onderaan dit artikel.

Wat is Squla?

Squla heeft als slogan ‘Leuk leren’ en dat maakt direct hun doelstelling duidelijk: de bedoeling is dat kinderen met plezier nieuwe dingen leren. Dit probeert Squla te bereiken door de lesstof aan te bieden in een leuke vorm, in een online omgeving. Tot voor kort waren er alleen vragen beschikbaar voor leerlingen op de basisschool, maar sinds kort is er ook een versie voor peuters. In deze versie kunnen kinderen tot 4 jaar oefeningen doen over de onderwerpen ‘taal’, ‘rekenen’ en ‘de wereld’. Squla kan daarmee een goede voorbereiding op de basisschool zijn.

Voor wie is Squla geschikt?

Squla kan dus gebruikt worden door peuters en kinderen die naar de basisschool gaan. Voor de hogere groepen van de basisschool zitten er ook oefenvragen voor de cito-toetsen. Omdat de cito-scores tegenwoordig al meetellen vanaf groep 6, is dat natuurlijk een fijne uitbreiding. Door de manier waarop de leerstof wordt aangeboden, is de kans groot dat ook kinderen die niet zo van school houden enthousiast raken. Als je je als ouder zorgen maakt over de schoolprestaties van je kind, kan Squla dus interessant zijn. Maar ook als je gewoon wilt dat je kind goed voorbereid naar de basisschool gaat is dit een leuke mogelijkheid.

Wat zijn de voordelen van Squla?

Bij Squla vielen me een aantal punten op:

 • Als ouder krijg je wekelijks een rapport in je mail over de voortgang van je kind. In de rapportage kun je terugzien hoeveel tijd er aan Squla is besteed, wat voor oefeningen er zijn gedaan en welke scores er zijn behaald. Dit is prettig, omdat je dan niet zelf continu in de gaten hoeft te houden hoe het gaat. Daarnaast kun je extra aandacht besteden aan de onderwerpen waar minder op gescoord wordt. Het is dus een handig middel om te checken hoe je kind ervoor staat. Persoonlijk vind ik dat vooral prettig, omdat ik bij de rapportuitreiking op school liever niet verrast wordt. Door middel van Squla heb ik nu een redelijk beeld van wat mijn kind al kan en waarin het minder goed is;
 • Een leuke stimulans voor je kind: door te oefenen met Squla verzamelt je kind Squla-munten. Met behulp van deze munten kun je uiteindelijk leuke cadeautjes bestellen in de Squla-webshop. Een dergelijke stimulans werkt waarschijnlijk wat minder bij peuters, omdat het voor hen waarschijnlijk nog wat ingewikkeld is. Maar ik zie dat het bij mijn oudste zoon soms echt een extra zetje geeft om nog wat te oefenen;
 • Squla maakt het leren afwisselend door niet alleen vragen te stellen (in quizzen), maar de droge lesstof aan te vullen met leuke games en filmpjes. Hierdoor wordt het leren een stuk spannender! Wat mij betreft maken ze hiermee hun slogan (Leuk leren!) dubbel en dwars waard en in de combi met de Squla-munten vind ik het helemaal een fantastisch concept.

Zijn er minpuntjes aan Squla?

Er vielen me tijdens het gebruik ook een paar minpuntjes op:

 • Ik laat mijn kinderen graag nog even kind zijn. Tegenwoordig is het heel normaal om al in de kleuterklas te starten met toetsen en testen, maar ik vraag me weleens af of dat nodig is. Wat is er mis met kleuren, spelen en het leren van sociale vaardigheden? Aan de andere kant vind ik het belangrijk dat mijn kinderen goed kunnen meekomen op school. Het is dus wel eens schipperen tussen die twee uitersten. Om die reden heb ik getwijfeld of ik Squla al wilde aanbieden aan mijn eigen lieve peuter. Wat me heeft overgehaald? Het feit dat mijn peuter Squla echt ziet als ‘spelen’ en niet als ‘moeten’. En dan is het natuurlijk alleen maar mooi meegenomen dat ze tijdens het spelen nieuwe kennis opdoet.
 • De kosten voor Squla kunnen voor sommige ouders ook een drempel zijn. In principe is een jaarabonnement de meest voordelige optie, maar dat betekent wel dat je het gehele bedrag in een keer moet betalen. Zeker wanneer je meerdere kinderen hebt, die allemaal Squla willen gaan gebruiken kan dit een drempel zijn. Al met al vallen de maandelijkse kosten nog wel mee. Wanneer een jaarabonnement niet behapbaar is, kun je ook kiezen voor een abonnement van een half jaar of zelfs maar een maand;
 • Heb je zelf weinig tijd en verwacht je dat Squla dat voor je oplost, omdat je kind daarmee zelfstandig kan leren? Deze verwachting zal slechts gedeeltelijk uitkomen. Want ja, je kind kan er goed mee oefenen, maar nee, je krijgt bij foute antwoorden geen volledige uitleg over de vraag. De kans is dus groot dat je kind af en toe toch wat aanvullende uitleg nodig heeft en dat hij of zij bij je komt met vragen. Ik verwacht dat Squla het meest effectief is als je als ouder af en toe de tijd neemt om moeilijke oefeningen samen met je kind te maken en te bespreken. Dit kun je bijvoorbeeld doen aan de hand van de wekelijkse rapportage, waarin je precies kunt zien waar je kind goed of minder goed op scoort.
Tekst gaat verder onder de afbeelding.

squla leren tablet peuter

Wat zeggen anderen over Squla?

Online zijn de meningen over Squla over het algemeen positief. Veel ouders zijn positief over de manier waarop de lesstof wordt aangeboden. Op de website van Squla zelf zijn ook positieve beoordelingen van docenten en onderwijsexperts te vinden. Uiteraard is het wel de vraag of deze allemaal even objectief zijn. Toch komt er al met al een positief beeld naar voren. Er zijn wel meerdere ouders die de eigen tijdsinvestering vinden tegenvallen en hadden verwacht dat er meer uitleg bij foute antwoorden zou worden gegeven. Wanneer je dit echter van tevoren weet, kun je je hier waarschijnlijk prima op instellen.

Squla: top of flop?

Alleen al het feit dat mijn peuter er duidelijk lol in heeft, maakt dat Squla wat mij betreft een ‘top’ is. Ik denk dat het voor peuters een leuke voorbereiding is op de basisschool. Voor oudere kinderen is het een mooie aanvulling op school, omdat de lesstof op verschillende manieren wordt aangeboden. Squla lijkt dus een goede investering, met daarbij de kanttekening dat je er als ouder ook tijd in investeert om je kind af te toe op weg te helpen.

Squla zelf ervaren? Win een jaarabonnement!

Na het lezen van deze review enthousiast en/of nieuwsgierig geworden? Doe dan nu mee met onze WIN-actie en maak kans op 1 van de 10 jaarabonnementen voor Squla die wij mogen weggeven. Hoe je kans maakt? Simpel: laat hieronder weten waarom jij (of je kind;)) superblij zou zijn met zo’n abonnement. Doe dit uiterlijk 20 oktober en wie weet hoor jij uiterlijk 22 oktober dat jij tot de gelukkige winnaars behoort!

17 REACTIES

 1. Ohhh wauw, thankxxx voor je uitgebreide review!!
  Weet zeker dat mijn dochter(s) hier heeeeeeel blij mee zullen zijn!!
  Vooral de jongste geniet erg van school, is supernieuwsgierig en het verbaast mij steeds hoe handig ze zijn met de computer/tablet/telefoon…
  Wordt ik oud 😉
  Ik waag in ieder geval heel graag een kans!
  En inderdaad verder heerlijk genieten van het kind zijn…. voor je het weet zijn ze groot!!!
  Liefs van Saskia

 2. fijn deze review en heel herkenbaar de overwegingen om het wel of niet aan te schaffen. wij hebben 2 kids, van bijna 6 en 3 en ik maak graag kans op een abonnement zodat ik squla kan ‘uitproberen’.
  groetjes Hester

 3. Bedankt voor de duidelijke review! En ook eerlijk.
  Mijn oudste heeft een extra zetje nodig. Vorig jaar in groep 3 thuis heel veel aandacht besteed aan het lezen en ze leest nu als een speer! Daar is ze zelf enorm trots op. Maar nu van de juf te horen gekregen dat ze nu op de andere vakken op achter ligt. Geeft niets natuurlijk, alle aandacht was nodig voor het lezen. Squla zou enorm helpen om samen de andere vakken op een leuke manier aandacht te geven. Ik maak graag kans!

 4. Super leuk, mijn dochter zit net in groep 3 en zou het echt super leuk vinden om thuis ook wat meer te oefenen. Na het lezen van de review ben ik erg enthousiast geworden.

 5. We hebben een leergierige peuter in huis en ik vermoed dat Squla de uitkomst zou kunnen zijn om de periode te overbruggen dat ze eindelijk op de kleuterschool mag starten!

 6. Wat een super leuke actie!! Zelf adviseer ik ook Squla aan aan de ouders van de kinderen uit mijn klas. Squla is inderdaad leuk leren!!! Ik heb zelf ook een peuter (jongen) die dit heel erg leuk zal vinden, dus het is het proberen waard om kans te maken op een abonnement :-). Mijn dochtertje is nu nog te klein, maar wellicht als het bevalt, zal zij hier ook mee gaan werken. Door de ervaring met het werken met Squla en het lezen van deze review ‘Squla voor peuters’ ben ik in ieder geval erg enthousiast!!

 7. Wat fijn, deze review! Vooral ook omdat je plus- én minpunten bespreekt. Geeft toch een completer beeld 😊 En deze give-away is natuurlijk helemáál tof!

  Ik zou mijn peuter van drie graag een jaar lang Squla laten uitproberen.

  Waarom? Meneer heeft een ontembare honger naar weten hoe de wereld in elkaar zit en waarom. We hebben getallen- en Alfabetpuzzels in huis, gaan regelmatig opstap (maar dat wordt minder nu het einde van mijn zwangerschap nadert) en leggen heel veel uit. Maar eerlijk gezegd vind ik het soms ook best moeilijk om tegemoet te komen aan zijn leerdrift. Afgelopen augustus werd hij drie, maar drie maanden daarvoor vroeg hij al meerdere keren per week “welke keer (mag) ik naar de grote school?

  Ik hoop vooral dat Squla helpt bij het bevredigen van zijn nieuwsgierigheid en dat we de komende tien (!) maanden zijn enthousiasme voor leren en de wereld kunnen vasthouden!

 8. Nou, mijn jongste van 7 net naar bed gebracht en hij ging slapen met de fameuze woorden: “school is echt heel stom mama!”
  Terwijl hij al de hele voorafgaande week vraagt wanneer ik dat squla abonnement nou eens regel…😂
  Dus dat….
  Lieve groet,
  Eveline

 9. Mijn zoontje van bijna 2,5 vraagt al geregeld hoe hij kan leren lezen en schrijven. Op mijn antwoord dat hij dat op school kan leren geeft hij aan de volgende dag met zijn nichten mee naar school te willen. Omdat hij hier toch echt nog te jong voor is zou een jaarabonnement van Squla voor peuters een uitkomst zijn!

 10. Wow! Mijn dochter zal hier enorm blij mee zijn als.ik deze zou winnen voor haar! Ze zit in groep 2 en vraagt mij elke keer een abonnement te nemen voor squala. Heel veel kinderen uit haar klas hebben die en ze heet ermee geoefend en ze vond het zo leuk om op die manier te leren En te spelen tegelijk! Sindsdien krijg ik dagelijks bijna te horen van haar wanneer mama krijg ik squala?? Omdat het voor mij financieel Niet haalbaar is lukt het helaas niet om een abonnement te nemen wat mijn hart breekt voor mijn dochter. Dus dit is echt hopen als ik deze voor haar zou mogen winnen! Een werkelijk grot cadeau!

 11. Wat lijkt het me erg fijn voor mijn zoontje die bijna 4 word!! Hij gaat dan naar de bassisschool, waar ik het erg moeilijk mee heb ( en hij schooltje psz) ook niet altijd leuk vond! Zou het graag willen winnen om te kijken of het wat is ! Het zou misschien ideaal zijn omdat mijn zoontje heel onzeker is , en ik hem graag wat zekerder zie, dus als hij hiermee kan oefenen ,ben ik reuze blij🙏🏽

 12. Het is de eerste keer dat ik over dezel leer methode lees, maar het klinkt alleszins heel erg positief!

  Het is fijn op te lezen hoeveel ouders hier hun voordeel uit konden halen…

  Zelf wil ik dit ook graag doen met mijn dochter! Ik België is er namelijk geen schoolplicht, maar wel een leerplicht.
  En wij willen haar dan ook graag in de toekomst thuis onderwijs geven.
  Dit lijkt mij alvast een hele goede voorbereiding voor de jongste leeftijd, en een goede voorbereiding voor als het echte onderwijs start!

 13. Leuke revieuw! Heb al enige tijd interesse in squla spelende wijs erg leerzaam, alleen hebben wij het niet zo breed dus een abonnement zou wel super zijn!

 14. Wat een fijne review, interessant om te lezen! We hebben zelf ook al goede ervaringen met Squla voor onze oudste dochter (11, groep 8), maar ik ben erg benieuwd wat het kan bieden ook voor onze jongere kinderen (3 en 7). Leuk!

Reageer op dit bericht!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.