Petra
Petra Shops & reviews 3 Sep 2017

Slapen als een roosje [eve baby- en peutermatras review]

Weet je wat ik zo ingewikkeld vind aan baby’s? Dat ze je niet kunnen vertellen hoe ze zich voelen. Ja, natuurlijk weet je dat er iets aan de hand is wanneer je kindje huilt. Toch blijft het dan nog best lastig te achterhalen wat het probleem is. Om die reden vond ik het erg belangrijk om een babyuitzet te kopen die van goede kwaliteit was, zodat ik zeker wist dat mijn kindje comfortabel zou kunnen liggen. Wat betreft het matrasje was mijn keus al snel gemaakt: het babymatrasje van Eve leek mij de beste optie.

Over baby- en peutermatras van eve

De missie van eve sprak mij direct aan. Volgens het bedrijf zijn matrassen veel duurder dan noodzakelijk en daar willen ze wat aan doen. Daarom verkopen zij (naar eigen zeggen) hun matrassen voor een eerlijke prijs. Niet alleen matrassen voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Er is een babymatras van 120×60 cm en een peutermatras van 140×70 cm. Deze is geschikt voor kinderen tot zes jaar. Als je op zoek bent naar een matras dat jarenlang mee kan gaan, zou eve dus een goede optie kunnen zijn.

Lees verder onder de afbeelding.

eve peutermatras review

De voordelen van het eve baby- en peutermatras

Een aantal voordelen van dit matras vielen me direct op:

  • Heel belangrijk; het matras voldoet aan alle eisen die worden gesteld wat betreft veiligheid. Om die reden worden de matrasjes ook veel gebruikt in kinderdagverblijven in heel Europa. Voor mij was dat wel een teken van kwaliteit;
  • Wiegendood is een grote angst voor mij, en vast voor veel meer jonge ouders. Uit onderzoek blijkt dat de kans op wiegendood toeneemt wanneer de baby slaapt op een te zacht matras. Als een baby kans ziet op zijn of haar buik te draaien, is er het risico op verstikking in het matras. Zo’n horrorscenario wil je natuurlijk voorkomen! Het matras van eve is stevig genoeg om dit risico te minimaliseren. Overigens kun je heel makkelijk testen of het matras goed is of niet: duw met je vlakke hand op het matras, en kijk of het indeukt of niet. De kwaliteit is goed wanneer het oppervlak niet indeukt;
  • Je wilt natuurlijk ook niet dat je kindje het té warm krijgt in bed. Daarom is het van belang dat je oververhitting voorkomt. De matrashoes van eve helpt hierbij. Deze hoes is namelijk gemaakt van speciale spreider stof. Deze stof stimuleert de luchtcirculatie in het matras. Let hierbij overigens ook op het gebruik van onderleggers, om doorlekken op het matras te voorkomen. Het gebruik hiervan mag, maar alleen op de onderste helft van het matras. Zorg ervoor dat het hoofd en bovenlichaam van je kleintje niet op zo’n plastic onderlegger liggen. Dat is namelijk veel te warm;
  • Nog een (niet onbelangrijk) voordeel wat mij betreft is de prijs van het eve matras. Voor een redelijke prijs heb je een matras dat jarenlang meegaat en waar eventueel ook broertjes of zusjes nog op zullen kunnen slapen. Zo haal je de kosten er makkelijk uit. Daarbij komt dat levering in Nederland en België gratis is. En als je dan nog twijfelt heb je ook nog eens de tijd om het matras 30 dagen uit te proberen (Niet goed, geld terug!).

Minpunten van het eve matras

Tijdens het gebruik vielen me ook een aantal mindere puntjes op:

  • Het eve baby- en peutermatras is 10 centimeter dik. Dit is op zich een prima dikte, maar het aantal centimeters kan een probleem opleveren in het ledikantje. De eerste maanden na de geboorte hoort het matrasje namelijk boven in het ledikantje te liggen, zodat je je kindje makkelijk kan oppakken en neerleggen. Er geldt daarbij echter wel een minimaal hoogteverschil van 30 centimeter tussen bodem en bovenzijde ledikant. Met een dik matras houd je hier dus minder centimeters over. Het is handig om voor aanschaf van het matras te checken hoeveel ruimte er is in het ledikant. Als er beperkte ruimte is, is het misschien beter om een dunner matrasje aan te schaffen. Ledikantmatrassen zijn er vanaf een dikte van 5 centimeter;
  • Heb je een erg klein budget? Dan kan zelfs het eve matras te duur zijn. Dan zijn er gelukkig voldoende goedkopere alternatieven te vinden, waar je kleine ook prima op zal kunnen slapen.

Ervaringen van anderen met het eve babymatras

Da’s dan wel weer lastig. Wanneer ik de aanschaf van een product overweeg, lees ik altijd eerst graag over de ervaringen van anderen. Het eve babymatras lijkt alleen nog niet zo lang op de markt te zijn, waardoor er online nog weinig reviews te vinden zijn. Wat dan wel weer mooi is: er zijn al veel -goede- reviews te vinden over de volwassen matrassen van eve. Als we ervan uit mogen gaan dat de kwaliteit van de volwassen versie net zo goed is als die voor baby’s en peuters, moet het dus wel goed zitten met het eve baby- en peutermatras!

eve baby- en peutermatras: top of flop?

Ja, het mag wel duidelijk zijn: mijn lijstje voordelen is een stuk langer dan mijn lijstje nadelen. Wat mij betreft is het eve baby- en peutermatras dus een duidelijke ‘top’. Heb je een redelijk budget en ben je op zoek naar kwaliteit? Dan kan dit dus een prima optie voor je zijn!

Reageer op artikel:
Slapen als een roosje [eve baby- en peutermatras review]
Sluiten