Sinterklaas stress? 5x de leukste cadeaus!

Ja, dat heerlijk avondje komt steeds dichterbij. Je kids kijken er waarschijnlijk al weken naar uit, maar doe jij dat zelf ook? Uit ervaring weet ik dat zo’n pakjesavond flink wat stress kan bezorgen, vanaf het moment dat je weet dat Sint niet degene is die de pakjes voor je regelt… Nog geen leuk cadeau gevonden? Met deze 5 tips gaat je dat gegarandeerd wél lukken!

Tip 1. Geef een ervaring cadeau

Weet jij nog wat je voor je 5e verjaardag hebt gekregen? De kans is groot dat je je dat niet kunt herinneren. Maar de kans is groot dat je je wél die grote olifant kunt herinneren, die je zag toen je met de hele familie een dagje naar de dierentuin ging. Kortom; dingen blijven niet hangen, ervaringen wel. Dus waarom geef je je kind voor Sinterklaas niet gewoon een mooie ervaring cadeau? Plan een dagje pretpark, dierentuin, stad of binnenspeeltuin. Of ga een weekendje weg met het hele gezin. Let daarbij vooral ook op leuke aanbiedingen! Om tijdens pakjesavond niet met lege handen te staan, kun je een voor het uitje vast een mooi tegoedbon in elkaar knutselen. Doe daar vooral ook plaatjes bij van de bestemming. Zo weet je kind waar hij naar uit kan kijken.

Tip 2. Let niet alleen op leeftijd

Het ene kind is het andere niet. Waar de een op z’n zesde nog met plezier uren met blokken speelt, wil een ander op die leeftijd niets liever dan boekjes lezen. Het ene is niet beter dan het andere, maar het is wel handig om bij het kopen van cadeautjes rekening te houden met die verschillen. Stel jezelf de vraag wat er past bij jouw kind. Speelt je kind graag samen met anderen? Dan kan een gezelschapsspel een leuk idee zijn. Is je kind een echt buitenkind? Dan is buitenspeelgoed een goede keus. Hoe logisch dit ook klinkt, in onze zoektocht naar cadeaus laten we ons onbewust toch vaak leiden door andere dingen. Misschien riep je kind tijdens het zien van een reclame wel dat hij of zij dát speelgoed van Sinterklaas wilde hebben. Prima idee, maar kijk vóor aanschaf even verder naar wat er bij je kind past. Zo voorkom je dat speelgoed ongebruikt in de kast verdwijnt!

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Sinterklaas cadeaus pakjesavond

Tip 3. Het hoeft niet duur te zijn

Natuurlijk wil je je kind niets te kort doen. De kans is groot dat je hierdoor flink wilt uitpakken. Toch hoeft een leuk cadeau helemaal niet duur te zijn. Zo hebben wij thuis al jarenlang de traditie om 3 bellenblazen in te pakken en in de zak te doen; voor ieder kind 1. Het resultaat is ook al al die jaren hetzelfde: aan het eind van de avond zitten ze tussen de uitgepakte cadeautjes fanatiek bellen te blazen. En dat in totaal voor nog geen euro! Wil je toch wat groter uitpakken, maar wel je budget in de gaten te houden? Dan is het aan te raden om van tevoren dat budget vast te stellen. Wanneer je dat tijdens het shoppen voor Sint-aankopen nog moet doen, is de kans groot dat je veel meer uitgeeft dan je achteraf bezien eigenlijk had willen doen.

Tip 4. Wees er online op tijd bij!

De Sint- en Kerstperiode worden voor webshops ieder jaar weer drukker. Gelukkig zijn de meeste webshops wel ingesteld op die drukke periode. Helaas is de postbezorging dat nog niet altijd. Zo kan het gebeuren dat je je pakketje, dat de volgende dag bezorgd zou worden, pas drie dagen later arriveert. Erg sneu als dat net ná Pakjesavond is! Wil je online op cadeautjesjacht? Dan raad ik aan om daar direct (ja, direct! Dus nu! ;)) mee te beginnen, in de hoop dat alles toch nog op tijd arriveert. Start je zoektocht in de grotere webshops, want daar is de bezorging meestal het best en het snelst geregeld. Wanneer je goed zoekt zal je op sites als bol.com en wehkamp.nl nog genoeg leuke dingen vinden, die op tijd geleverd kunnen worden. Klein nadeel: dergelijke sites zijn meestal niet de goedkoopste. Wanneer je op de kleintjes let is het dus aan te raden om wat eerder te beginnen met zoeken. Google dan ook vooral op termen als ‘voordelige cadeaus’ of ‘goedkope cadeaus’.

Lees verder onder de afbeelding.

pakjesavond kinderen cadeaus stres

Tip 5. Niks mis met ouderwets shoppen

Natuurlijk kan je snel, snel, snel, ’s avonds vanaf de bank de cadeaus bestellen, maar wat is er eigenlijk mis met het ouderwetse shoppen? In de Sinterklaas- en Kerstperiode zijn er vaak ook nog wat extra koopavonden. Regel oppas en ga samen met je partner (of gewoon alleen ;)) een avondje op jacht naar de leukste cadeaus. Vergeet naast de grote ketens zoals Intertoys, Kruidvat of H&M ook vooral de leuke winkeltjes daartussen niet. Tegenwoordig is het winkelaanbod in veel steden een beetje van hetzelfde, maar als je goed zoekt kun je nog best wat origineels vinden. Kijk bij het shoppen in grotere steden vooral ook even in de straatjes net buiten het drukke centrum. Daar vindt je de leukste creatieve zaakjes met bijvoorbeeld zelfgemaakte kleding, tassen of houten speelgoed. Zo heb ik ooit eens een mooie houten blokkendoos gevonden, met blokken in alle kleuren van de regenboog. Onze oudste zoon bouwt er al jaren de mooiste torens mee!

Reageer op artikel:
Sinterklaas stress? 5x de leukste cadeaus!
Sluiten