Petra
Petra Blog 17 May 2013

Schoentjes van moedermelk

Schoenen van moedermelk, wie het leest moet misschien twee keer slikken. Al eerder zijn er sieraden en ijsjes van moedermelk gemaakt, maar nu ook babyschoenen. Ontwerpers Tanya Dean en Nick Gant hebben met behulp van gedoneerde moedermelk de schoenen ontworpen.

Het ontwerpersduo geeft les aan de Universiteit van Brighton in East Sussex. Ze hebben proteïnen dat van borstvoeding komt, omgezet in een soort hard plastic. Van dat harde plastic hebben ze vervolgens babyschoenen gecreëerd. Deze schoenen behoren niet tot een nieuwe modelijn, maar zijn speciaal ontworpen voor Breast Milk Donation Day.

Op de wereldwijde Breast Milk Donation Day wordt moedermelk ingezameld voor zieke en te vroeg geboren baby’s, voor wie de eigen moeder niet genoeg moedermelk heeft. “Afvalmateriaal zoals moedermelk weggooien omdat het niet anders gebruikt kan worden, maar dat wel een persoonlijke geschiedenis heeft, is zonde. Door er iets nieuws van te maken krijgt het product meer betekenis en waarde”, aldus Dean en Gant tegen Daily Mail. De babyschoen is niet draagbaar en ook niet te koop.

Wat vinden jullie van deze opmerkelijke actie?

Reageer op artikel:
Schoentjes van moedermelk
Sluiten