Sabine’s columns – Verbeelding

‘Mama.a…, taart bakken!’ Ok, denk ik. Daar gaan we weer. Sinds een paar dagen hebben Teun en ik een nieuwe spelletje. We gaan tegenover elkaar op de grond zitten en dan gaan we wortels maken, appels plukken, eieren rapen, of de koe melken. 

Alles wordt levendig uitgebeeld. En Teun onthoudt alle stappen nauwkeurig. Het leuke effect is wel dat hij nu toch al spelenderwijs lijkt te begrijpen dat melk niet van oorsprong uit een pak komt. 

Nu is de taart aan de beurt. Ik houd een denkbeeldige kom voor hem en zeg ‘bloem’. Teun gooit er wat bloem in. De suiker en boter eensgelijks. Dan de eieren. Dat is het leukste onderdeel. Teun tikt de eitjes op de rand van de kom en gilt ‘pfoef, boem!’. Zo, alles zit er in.

‘Kneden!’ roep ik en we beginnen gretig te kneden. Nadat we het beslag in de kom gegoten hebben, slaan we het nog even plat. ‘Hij kan de oven in, Teun’, zeg ik. Teun opent behendig de oven en schuift de taart erin. Na precies 2 seconden, roept hij ‘Ping, klaar’ en na 1 snelle handeling eindigt hij met ‘ham’. Hmm… de taart is in 1 klap op. Meteen daarna roept Teun uitbundig ‘wortel maken’.

Vooruit dan, wortels maken.

Groetjes,
Sabine 

Reageer op dit bericht!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.