Sabine’s columns – Leuk, een buurtborrel!

We wonen sinds 7 maanden in ons nieuwe huis in Amstelveen. Zoals velen hier, zijn ook wij na de geboorte van Teun op zoek gegaan naar een woning met tuin buiten de stad. Je kan op zich veel kanten op in Amsterdam, Watergraafsmeer, IJburg, bij ons werd het Amstelveen. En daar zit je dan in je gloednieuwe buurtje.

Op de een of andere manier krijg je toch meer een ouderwets buurtgevoel als je in een echte burgelijke wijk bent gaan wonen. Ineens valt het je op als er troep op straat ligt en als je voor het eerst ´he, houd daar eens mee op!´ roept tegen wat buurtjongetjes, die bouwmaterialen in de poel dreigen te gooien, dan voel je je helemaal moederoverste. Arghh…wat is er gebeurd.

Het gebeurt je als ouder hoe dan ook dat je braver wordt, daar is geen ontkomen aan. Vroeger zei ooit eens iemand tegen me `sinds de kinderen rijd ik bijvoorbeeld nooit meer door rood´. En hij heeft gelijk. Ik rijd overigens nu soms nog wel eens door rood, maar dat komt eigenlijk meer door het feit dat Teun dat nu nog niet doorheeft. Maar over een half jaar, dan is zelfs door rood rijden taboe. Boe…hoe….

Maar goed, we kenden inmiddels al wel een aantal nieuwe mensen uit de straat, maar bij sommige was dit enkel bij een korte praatje op straat gebleven. Maar hoe leg je nu een beetje leuk contact? Met de reclames van de Douwe Egberts burendag nog vers in mijn herinnering, bedacht ik me vrijdagochtend ineens: een buurtborrel, leuk! Zaterdagmiddag vanaf uurtje of 15 met kids. Gelukkig was die zaterdag de eerste lekkere lentedag van het jaar en hebben we onverwachts gezellig met 7 man en 4 kids staan borrelen. Echt leuk, waarom doe je dat soort spontane acties niet vaker?
Groetjes,
Sabine 

Reageer op dit bericht!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.