Rolgordijnen: een goede oplossing in de kinderkamer

Het is een van die details waar bij het inrichten van de babykamer vaak pas op het laatste moment over wordt nagedacht: wat hangen we voor het raam? Dat is eigenlijk best bijzonder, want die raamdecoratie is eigenlijk een essentieel onderdeel. Het is belangrijk dat je de kinderkamer goed kan verduisteren, zodat je kindje er overdag en ’s nachts lekker kan slapen!

Problemen met slapen

De eerste periode na de geboorte van onze oudste zoon was zwaar. In mijn buik was hij gewend geraakt aan een heel ander ritme dan wat nu wenselijk was. Hij sliep overdag veel en was ’s nachts juist heel actief. Dat was tijdens mijn bevallingsverlof nog niet zo’n probleem. We stelden ons leven helemaal in op ons kleintje. Maar dat betekende dat ik aan het eind van mijn verlof opeens ook voornamelijk ’s nachts leefde. Tja, zie dan nog maar eens wakker weer aan het werk te gaan! Het was dus van belang dat we dat ritme zo snel mogelijk veranderden.

Te licht in de slaapkamer

Op een gegeven moment kwamen we erachter dat ons zoontje overdag wel goed sliep in onze eigen slaapkamer. Maar zo gauw we hem op zijn eigen kamer legden, begonnen de slaapproblemen weer. Hoe zou dat komen? Eerst dachten we dat het kwam doordat hij in ons bed onze geur rook. Het is algemeen bekend dat baby’s rustiger worden als ze hun moeder kunnen ruiken. Maar toen mijn moeder een keertje op bezoek was en in de babykamer keek zag ze direct een andere oorzaak: het was volgens haar veel te licht in de kamer! In onze eigen kamer hadden we verduisterende gordijnen. In de babykamer hadden we gekozen voor gordijnen met een mooi motiefje. Prachtige gordijnen, maar niet verduisterend. Zou dat de oorzaak van de slaapproblemen zijn?

Verduisterende rolgordijnen

Het was de moeite waard om te achterhalen of het idee van mijn moeder klopte. Bij de bouwmarkt zijn we daarom op zoek gegaan naar verduisterende raamdecoratie. We kwamen er op uit dat verduisterende rolgordijnen kopen de beste oplossing was. Makkelijk op te hangen, goed schoon te houden en simpel open en dicht te doen. Via de inkortservice werden de gordijnen ook nog eens op maat gemaakt. Het enige dat we daarna nog hoefden te doen was ze op te hangen. Leuke bijkomstigheid was dat de rolgordijnen ook nog eens beter bleken te kleuren bij de inrichting dan de gordijnen die er eerder hingen! Maar we moesten natuurlijk nog wel testen of dit ook de oplossing zou zijn voor de slaapproblemen van ons kind.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

baby slaapt op hydrofielluier

Eind goed, al goed?

Het zou natuurlijk fantastisch zijn als we direct hadden kunnen juichen. Dat we na het ophangen van de rolgordijnen geen enkele slapeloze nacht meer hebben gehad. Maar ja, het is geen sprookje ?. Toch zijn we nog steeds superblij met de aanschaf. Want hoewel het geen wondermiddel bleek, was het wel duidelijk dat zoonlief beter sliep door de verduistering. En dat is nog steeds zo. Vooral de dutjes overdag verlopen nu een stuk makkelijker. Onze zoon valt sneller in slaap in de verduisterde kamer. Dat scheelt ook een stuk in de zomer, wanneer het ’s avonds laat donker wordt. Door de verduisterende rolgordijnen in de kinderkamer hebben we daar nu een stuk minder last van. Zo geniet onze zoon van een goede nachtrust – en wij ook! ?

Reageer op artikel:
Rolgordijnen: een goede oplossing in de kinderkamer
Sluiten