Rolgordijn op maat met 2 linkerhanden [6 klushacks]

Ik vind klussen best leuk. Klein detail: ik ben er niet heel goed in. Het komt er meestal op neer dat ik vol enthousiasme naar de bouwmarkt rijd, daar nét de verkeerde spullen aanschaf en vervolgen thuis wat aan ga klooien. Prettig is wel dat het uiteindelijke resultaat meestal best de moeite waard is. Maar toch… Herkenbaar? Met deze 10 goede klushacks word je zelfs met twee linkerhanden een echte klusser!

1. Vliegenmepper en spijker

Heb je een spijker scheef in de muur geslagen? Geen nood, want met de achterkant van de hamer trek je de spijker er zo weer uit. Helaas raakt hierbij de muur wel snel beschadigd. Om dat te voorkomen is het slim om een vliegenmepper over de spijker te plaatsen, waarbij de spijker door een van de gaatjes in de mepper steekt. Zet de hamer vervolgens op de vliegenmepper en trek de spijker eruit. De vliegenmepper beschermt de muur en dat scheelt een hoop schade!

2. Een helpende hand

Wil jij een rolgordijn voor een raam met een niet-standaardmaat? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om een te breed rolgordijn te kopen en dat zelf op maat te maken. Ben je niet zo handig op het gebied van passen en meten? Geef het meetwerk dan gewoon uit handen en gebruik de inkortservice van de bouwmarkt. Zo weet je zeker dat je een rolgordijn in de juiste maat krijgt!

3. Niet op je vingers!

Nog zo’n handige ‘hamerhack’: sla jij ook altijd op je vingers? Plaats de spijker dan tussen de tanden van een kam op de muur. Houd de kam met de ene hand plat op de muur, en hamer de spijker in de muur. Zo houd je je vingers veilig weg bij dat enge gereedschap! Geen kam in de buurt? Geen probleem, het werkt ook met een knijper. Handig toch, die klushacks?

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

verf op de vloer

4. Snel schoon met klushacks

Zo’n verfbakje is tijdens het verven heel handig. Het is alleen wel heel jammer dat de verfresten de volgende dag opgedroogd zijn, waardoor de roller veel minder makkelijk door de bak rolt. Maar het is ook wel heel veel werk om dan maar iedere avond die hele bak schoon te maken. Er is gelukkig een makkelijker oplossing: wikkel aluminiumfolie om het verfbakje en giet daarna pas de ver erin. Na gebruik haal je het folie er weer af en is je verfbakje nog schoon voor de volgende keer!

5. Verfpot met elastiek

Breng je de verf met een kwast rechtstreeks vanuit de verfpot aan? Dan wordt het vaak al snel een knoeiboel. Het te veel aan verf op de kwast veeg je af aan de zijkant van de verfpot. Met als gevolg dat de verf al snel langs de randen naar beneden druipt. Nog een van die handige klushacks: om dat te voorkomen span je een dik elastiek in de lengte van de verfpot. Op deze manier loopt een stuk van het elastiek midden over de opening. Nadat je de kwast in de verf hebt gedoopt, kun je daardoor heel makkelijk de kwast schoonvegen aan het elastiek. En omdat dat elastiek goed in het midden van de pot zit, heb je geen geknoei meer!

6. Plop de plug!

Wanneer je een schroef uit de muur haalt, blijft de plug vaak zitten. Deze kan heel lastig te verwijderen zijn. Een kurkentrekker kan dan uitkomst bieden! De kurkentrekker met vleugeltjes werkt daarbij het makkelijkste. Steek deze in de plug en je haalt ‘m er zo uit. Geen kurkentrekker bij de hand? Dan kun je ook een iets dikkere schroef een eindje in de plug duwen. Trek de schroef er vervolgens weer uit. Grote kans dat je de plug gelijk meekrijgt. Zo kom je met een beetje klusadvies en klushacks een heel eind!

Reageer op artikel:
Rolgordijn op maat met 2 linkerhanden [6 klushacks]
Sluiten