Petra
Petra Blog 7 Oct 2013

Regelmatig eten voorkomt kinderobesitas

Vijf maaltijden per dag eten kan tieners beschermen tegen het ontwikkelen van overgewicht. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Oost-Finland.
De onderzoekers volgden ruim vierduizend Finse baby’s vanaf hun geboorte tot hun 16e. Zowel jongens als meisjes die dagelijks onbijt, lunch, diner en twee tussendoortjes aten, bleken minder vaak overgewicht of obesitas te krijgen.

Het ontbijt overslaan bleek verband te houden met een hoger BMI en grotere middelomtrek. Daarnaast hadden kinderen van moeders die tijdens de eerste twintig weken van de zwangerschap meer dan zeven kilogram aankwamen vaker last van obesitas. Het risico op obesitas was vooral groot bij het nageslacht van ouders met een BMI van hoger dan 25.
“Deze resultaten benadrukken het belang van het vroeg aanpakken van het hele gezin om obesitas bij kinderen te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om je ervan bewust te zijn dat je het effect van genen kunt veranderen met leefstijlgewoontes, zoals regelmatig eten”, zegt onderzoeker Anne Jaaskelainen.

Bron: nu.nl
 

Reageer op artikel:
Regelmatig eten voorkomt kinderobesitas
Sluiten