Puzzelstukjes

Linda.jpg
Af en toe heb ik het idee dat ik een puzzel ben…elk puzzelstukje beslaat een deel van mij. Een mama stukje, een werknemer stukje, een vrouw voor mijn man stukje, een eigen stukje en een hele boel stukjes nog voor andere doeleinden zoals vriendschappen hobby’s etc. En heel soms, dan is het wel is moeilijk om de puzzel goed neer te leggen. Want elk stukje heeft even veel aandacht nodig. Momenteel heb ik stukjes puzzel teveel. mijn puzzel klopt niet meer. 

En dit betekent dat ik de puzzel goed moet uitzoeken en er dus stukjes uit moet halen die ik niet meer gebruik. Maar o wat is het moeilijk om de stukjes waar het om gaat weg te gooien want alle stukjes zijn nodig! Wat voor mij eigenlijk het belangrijkste is is het mama-stukje. Mijn dochter wordt groot! 17 maanden oud alweer. Ze zeggen wel is ik zeg nee en ben 2…nou …..ehhh in die fase zitten we dus al! pffff ik voel me soms echt een hele vervelende mama. Ik zeg nee als iets niet mag. ik leg het uit en vervolgens doet ze het weer om dus zelf nee te schudden en nee te zeggen. Dus snappen doet ze het wel. Ze kijkt alleen lekker hoe ver ze bij mama kan gaan. Verder is het in slaap komen ook wat lastiger. Ze test ons uit en ze is een buitenmeiske. Ze weet dat de sleutels nodig zijn om de deur open te doen en dat ze haar schoenen nodig heeft. Dus gewapend met sleutels en schoenen loopt ze naar de voordeur en roept dooeeeegggggg. En….tja dan rest het niets anders dan dat mama mee naar buiten gaat.

Het puzzelstukje er zijn voor mijn man is ook erg belangrijk. De afgelopen maanden hebben we aardig wat meegemaakt en ik kan wel zeggen dat onze relatie er wel sterker door is geworden. Tuurlijk we maken wel is ruzie maar ja…dan heb je ook weer wat goed te maken. Mijn schoonvader is in februari overleden en de maanden erna heb ik me groot gehouden en ben ik er geweest voor mijn man. Alles samen regelen en nu tja nu komt mijn verwerking pas. En moet hij mij troosten. Daarnaast veranderd je relatie toch als je een kind hebt. Wij proberen dan ook echt zo nu en dan is een romantische weekendje te plannen en onze dochter slaapt dan heerlijk bij oma en opa.

Werk puzzelstukje. Ook erg belangrijk. Ik werk 4 dagen, eigenlijk 1 dag teveel, maar ik wil graag eens per jaar op vakantie, ben kleding koopverslaafd (niet voor mezelf maar kinderkleding) we willen veel sparen en zo nu en dan eens lekker uit eten. Als mijn thuis goed is dan is werk ook goed en visa versa. Alhoewel ik stiekem natuurlijk liever bij mijn man en dochter ben! Mijn doel is dan ook om ooit toch weer naar 3 dagen te gaan.

De vrienden stukjes. Als je mama bent geworden veranderen vriendschappen er komen vriendschappen en gaan. Gelukkig heb ik een aantal vrienden om mee heen verzameld in de afgelopen jaren. Elke vriendin is weer anders, en met elke vriendin bespreek ik andere dingen en doe ik andere dingen. Zo heb ik een serieuze praat vriendin, een over onze kinderen praten vriendin, een alleen maar lol maken vriendin, een lekker dichtbij vriendin en een van alles en nog wat vriendin.

En mijn eigen stukje. Ik ben weer aan het leren, althans poging tot. Probeer lekker veel te lezen wat nooit lukt. Ik wil ook is een keertje uitslapen…..tja ….dat heb ik al niet meer gedaan sinds de geboorte van Emily. Mijn eigen stukje is het kleinste stukje van allemaal…zeg maar gerust verwaarloost. En dus ga ik die puzzel is flink omgooien! Want als ik me goed voel dan profiteert elk ander puzzelstukje daarvan.
 

Reageer op dit bericht!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.