Probiotica tijdens zwangerschap

Dagelijks worden we tegenwoordig overspoelt door de reclames van bijvoorbeeld Actimel, Activia en Yakult. Je kent ze denk ik wel, de drankjes die worden aangeraden. Dit zijn drankjes die door de supermarkten en door deze reclames als gezond worden bestempeld. Dit zijn drankjes die goede bacteriën bevatten die goed zouden zijn voor bijvoorbeeld ons immuunsysteem. Het klinkt natuurlijk prachtig wat ze beweren in de reclames die je voorbij ziet komen en het klinkt ook nog eens wetenschappelijk verantwoord, maar wat is de realiteit? Zijn deze drankjes en yoghurts echt zo goed voor je? Is probiotica tijdens je zwangerschap goed voor je? Wat zijn de voor- en nadelen?

Velen weten niet precies wat deze drankjes doen, maar kopen ze toch omdat de reclames dit aanraden. Het is wel belangrijk om onderzoek te doen, vooral als je zwanger bent. Hieronder gaan we hier dieper op in en leggen we je uit wat er zo goed of slecht aan is en of dit aangeraden is voor een zwangere vrouw.

Probiotica en zwanger

Wanneer je zwanger bent is het belangrijk om zo gezond mogelijk te eten en te drinken. Zo ben je verplicht om je aan te passen, aangezien je sommige zaken ook niet mag eten. Je mag bijvoorbeeld bepaalde vissoorten niet eten tijdens je zwangerschap omdat je hierdoor bijvoorbeeld een miskraam kan krijgen. Daarnaast mag je bijvoorbeeld geen rauw voedsel eten, omdat dit ook tot een schadelijk en gevaarlijk gevolg kan leiden. Maar hoe zit het dan met probiotica drankjes tijdens je zwangerschap, zoals Actimel of Yakult?

Immuunsysteem zo optimaal mogelijk

Wanneer je zwanger bent is het belangrijk dat je je immuunsysteem zo optimaal mogelijk blijft behouden. Dat begint eigenlijk niet alleen tijdens je zwangerschap, maar ook al voordat je zwanger bent. Dit kan je doen door een gezonde levensstijl aan te houden. Dus niet meer roken, niet meer drinken en goed en gezond eten en drinken. Daarnaast is het belangrijk om te sporten. Maar wanneer je nu al zwanger bent, dan heb je natuurlijk niets aan deze tips. Tijdens je zwangerschap kan je deze tips echter ook hanteren. Daarnaast kan je ook drankjes kopen om je immuunsysteem zo optimaal mogelijk te behouden. Deze drankjes, zoals Yakult, Actimel en Activia bevatten namelijk goede bacteriën die ervoor zorgen dat je immuunsysteem versterkt wordt.

Kan ik veilig Yakult, Actimel en Activia drinken tijdens de zwangerschap?

Ja, zelfs op de websites van deze producten is te zien dat deze producten geschikt (en zelfs aangeraden) zijn om te drinken tijdens je zwangerschap. Deze producten bevatten namelijk een veilige bacterie die ervoor zorgt dat je immuunsysteem sterker wordt en dat is uiteindelijk ook goed voor je zwangerschap.

Conclusie: Mag priobiotica tijdens de zwangerschap?

Ja, er is nog nergens gebleken dat priobiotica slikken of innemen tijdens je zwangerschap slecht voor je is. Wij raden je wel aan om eerst de bijsluiters te lezen voordat je begint met het slikken of het innemen van deze drankjes/pilletjes. De grote merken die al eerder zijn genoemd in dit artikel zijn dan ook allen betrouwbaar en geven aan dat hun drankjes juist goed zijn voor vrouwen die zwanger zijn en een sterker immuunsysteem willen. Er wordt namelijk alleen gebruik gemaakt van bacteriën die goed zijn voor je darmflora.

Wanneer naar de dokter?

Iedere vrouw is natuurlijk anders en iedereen kan anders reageren op het gebruiken van een drankje of een pilletje. Wanneer je merkt dat je een slechte reactie hebt is het belangrijk om direct contact op te nemen met een specialist. Daarnaast kan je ook navraag doen over het gebruik van probiotica tijdens de zwangerschap. Zo weet je namelijk zeker dat het voor jou geschikt is.

Reageer op artikel:
Probiotica tijdens zwangerschap
Sluiten