Petra
Petra Baby 8 Jul 2022

Praktische kraamcadeaus: 5 tips

Is er binnenkort in je familie- of vriendenkring een baby op komst? Dan is het handig om alvast na te denken over een kraamcadeau. Heb je al een kindje, dan kun je je eigen ervaring hierin meenemen. Vaak krijgen kersverse ouders namelijk van mensen zonder kinderen echt té schattige of unieke kraamcadeaus, maar verdwijnen deze helaas in de kast omdat je er toch niets mee doet. Wil jij dus echt iets bruikbaars geven aan de ouders? Hieronder vind je vijf handige tips voor lekker praktische kraamcadeaus.

Praktisch, maar wel feestelijk verpakt

Allereerst nog iets belangrijks: een cadeau kan nog zo praktisch zijn, het hoeft niet te betekenen dat er geen feestelijke verpakking omheen hoeft. Wat je ook geeft, verpak het in het meest feestelijke papier dat je kunt vinden en voeg eventueel nog extra’s zoals mooie strikken toe.

Wil je het cadeau opsturen, omdat je niet (gelijk) op kraamvisite kunt? Pak dan ook de doos waarin je het presentje opstuurt mooi in. Neem je het cadeautje tijdens een later bezoek mee, maar wil je toch de kersverse ouders alvast feliciteren? Laat dan een ballon versturen, om ze te laten weten dat je aan ze denkt.

1.     Luiertaart

Alle ouders weten het: van luiers kun je er nooit genoeg hebben. Tegenwoordig kun je allerlei superleuke, feestelijk verpakte luiertaarten kopen. Tip: de ouders hebben vaak al een ruime voorraad kleine luiers aangeschaft voor de geboorte. Daarom kan het handig zijn alvast voor luiers in een groter maatje te kiezen.

2.     Kleding voor op de groei

Kleding voor op de groei

Al die kleine rompertjes in maat 50 zien er echt onwijs schattig uit. Niet vreemd dus dat ze vaak als kraamcadeau worden gegeven. Jammer alleen, dat baby’s ze vaak maar een maandje dragen. Wil je papa en mama iets geven dat vaker gebruikt zal worden? Kies dan voor rompers of andere kleding in een wat grotere maat. Houd hierbij overigens wel rekening met seizoenen.

3.     Voedselvoorziening voor papa en mama

De eerste weken na de geboorte staan meestal volledig in het teken van de nieuwe spruit. Boodschappen doen en eten koken verdwijnen vaak naar een veel lagere plek op de prioriteitenlijst. Wil je de nieuwe papa en mama eens lekker ontzorgen en verwennen? Breng dan voor de hoognodige vitamines en mineralen vers gekookte maaltijd langs, laat een fruitmand bezorgen (kan de kraamzorg mee aan de slag) of geef ze een cadeaubon voor een ontbijtservice of bezorger van kant-en-klare maaltijden.

4.     Groeimeter

Een groeimeter is hartstikke leuk om je ontwikkeling van een kindje te volgen, en als herinnering later aan hoe klein een kind eigenlijk wel niet is geweest. Hoewel ze soms in kraampakketten zitten, passen deze niet altijd bij de smaak van de jonge ouders. Wil jij er een geven die wel gebruikt zal worden? Informeer dan naar de stijl van de babykamer, en verdiep je in wat de ouders leuk zouden vinden.

5.     Cadeaukaart of contant geld

Gaat het om mensen die al een zoontje of dochtertje hebben? Dan hebben ze soms nog veel babyspullen daarvan. Hebben ze verder ook geen specifieke wensen, dan kun je ook altijd nog op de vertrouwde cadeaukaart terugvallen. Kies hier bij voorkeur voor een winkel in de buurt, in plaats van voor een winkel met baby- en kinderbenodigdheden waar ze nooit heen zullen gaan omdat deze bijvoorbeeld helemaal niet in de buurt zit. Sparen de ouders voor een grote aankoop zoals een kinderwagenset? Dan zijn ze vast ook hartstikke blij met contant geld.

Reageer op artikel:
Praktische kraamcadeaus: 5 tips
Sluiten