Petra
Petra Blog 21 Dec 2011

Populairste namen

Sem en Sophie waren in 2010 de populairste namen voor kinderen die in Nederland zijn geboren. Dat maakte de Sociale Verzekeringsbank (SVB) dinsdag bekend. De SVB beschikt over de gegevens, omdat de instelling de kinderbijslag uitkeert. 

Sophie is daarmee terug van weggeweest. De meisjesnaam was in 2008 ook al het meest geliefd onder ouders, maar moest in 2009 Emma voor zich dulden. Die naam is teruggezakt naar de derde positie.

Sem bezette in 2009 de tweede positie in de lijst met populairste jongensnamen. In dat jaar stond Daan bovenaan. Die naam staat nu vierde op de ranglijst. Bij jongens staat Lucas op de tweede en Milan op de derde plek van de namenlijst.

Het huwelijk in juli tussen presentatrice Yolanthe Cabau van Kasbergen en voetballer Wesley Sneijder was voor ouders van meisjes blijkbaar geen reden om hun kind naar Yolanthe te vernoemen. De naam van de brunette komt maar één keer voor in lijst. Ouders noemden hun zoon wel 208 keer Wesley.

Vorig jaar eerden ouders alleen het jaargetijde herfst niet door hun kind ernaar te vernoemen. Wel kwamen 56 meisjes met de naam Lente en eentje met de naam Zomer ter wereld. Eén jongen kreeg de naam Winter. 

Reageer op artikel:
Populairste namen
Sluiten