Pesten. Wat vind jij? (9+) – Trix van Dugteren

Pesten. Wat vind jij? (9+) - Trix van Dugteren
Roderick (12) wordt al jarenlang gepest op school. Soms wordt hij tot bloedens toe geslagen. Altijd heeft hij wel ergens een bult, blauwe plek of andere verwonding. Na school wordt hij regelmatig opgewacht door kinderen uit zijn klas. Hij durft er met niemand over te praten.

Dit zelfhulpboek helpt kinderen die gepest worden om te gaan met hun verdriet. Het geeft inzicht in pestgedrag en hoe het aan te pakken is. Met de overzichtelijke hoofdstukken, het heldere taalgebruik en de vele voorbeelden uit de praktijk, is dit een toegankelijk boek voor kinderen vanaf negen jaar. Ook voor kinderen die om andere redenen meer willen weten over de verschillende vormen én gevolgen van pesten, is dit een prettige handleiding.

Pesten. Wat vind jij? is probleemoplossend en staat vol met praktische tips. Ook worden de rechten van het kind uitgebreid toegelicht. Met veel aandacht voor pesten via het internet.

Trix van Dugteren volgde haar opleiding als fotografe in Haarlem en deed een cameraopleiding in Hilversum. Zij heeft jarenlang gewerkt als freelance fotografe en schrijfster van columns en artikelen. Daarna heeft zij als cameravrouw gewerkt en als tv-producent van kinderprogramma’s. Sinds 1997 heeft zij zich verdiept in pesten op scholen en clubs. Naar aanleiding van dat onderzoek schreef zij het boek Pesten, een boek gericht op ouders en leerkrachten.

Met illustraties van Wouter Tulp
Wouter Tulp haalde zijn diploma aan de Rotterdamse Willem de Kooning Academie. Sindsdien is hij werkzaam als illustrator. Samen met Tjibbe Veldkamp maakt hij diverse prentenboeken. Daarnaast illustreerde hij veel omslagen van andere kinderboekenschrijvers.

Auteur Trix van Dugteren
Omvang 64 blz.
ISBN 90 8568 122 7
Prijs € 11,95

Reageer op dit bericht!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.