Paracetamol tijdens zwangerschap

[wpsm_offerbox button_link=”https://www.ikenmama.nl/bekijk/paracetamol-bestellen/” button_text=”Direct bestellen” price=”€ 0,99″ title=”Paracetamol bestellen?” thumb=”https://www.ikenmama.nl/wp-content/uploads/2015/05/Paracetamol-tijdens-zwangerschap.jpg” ]

Tijdens je zwangerschap zal je eigenlijk elke dag last krijgen van kwaaltjes. Niet alleen kwaaltjes kunnen voor komen bij je zwangerschap, maar je namelijk ook gewoon ziek worden tijdens je zwangerschap. De ene week zal je last krijgen van hoofdpijn, terwijl de andere week misschien in het teken staat van diarree. Wanneer je last krijgt van deze kwaaltjes dan is het natuurlijk belangrijk om daar een oplossing voor te vinden. Wanneer je hoofdpijn hebt of last van iets anders, krijg je al vaak de neiging om een paracetamol in te nemen tegen de pijn. Voorheen, voor de zwangerschap, kon dit. Maar hoe zit het nu eigenlijk met het gebruik van pijnstillers tijdens je zwangerschap? Mag je eigenlijk wel paracetamol innemen tijdens je zwangerschap of is dit gevaarlijk? Kan dit schadelijk zijn voor je baby? En is er verschil tussen het slikken van paracetamol met 10 weken of met 20 weken? Zijn er ook andere dingen die je kan doen om ervoor te zorgen dat de kwaaltjes wat minder zullen worden? Hieronder geven we de antwoorden op deze vragen!

Paracetamol en zwanger

Zoals je eigenlijk al hebt kunnen lezen zal je de hele zwangerschap last krijgen van kwaaltjes, maar je moet je niet vergissen. Tijdens je zwangerschap kan je ook last van ziekte krijgen. Aan ziekte kan je denken aan overgeven en zelfs aan griep. Ziek worden is niet direct gevaarlijk voor je kindje, het hoort er eenmaal bij. Wanneer je zwanger bent is je immuunsysteem namelijk zwakker dan normaal. Daarnaast verandert er veel in je lichaam en dat heeft toch effect op je lichaam. Wij hebben vaak de vraag gekregen of het toegestaan is om een paracetamol of ibuprofen in te nemen tijdens de zwangerschap. Hieronder gaan we hier dieper op in.

Paracetamol schadelijk of niet?

Voordat je besluit om een paracetamol in te nemen is het belangrijk om na te gaan of het echt nodig is. Het innemen van paracetamol tijdens je zwangerschap kan over het algemeen geen kwaad, vooral niet als je er niet te veel slikt en niet te langdurig. Dit is namelijk een van de veiligere medicijnen die je kan innemen tijdens je zwangerschap. Slik niet meer dan 4 tabletten van 500mg per dag en ook niet langer dan twee weken.

Nieuw onderzoek risico paracetamol

Uit een nieuw onderzoek is gebleken dat het innemen van paracetamol tijdens je zwangerschap wel degelijk schadelijke gevolgen kan hebben voor je kindje. Zo is er uit onderzoek gebleken dat het effect vooral te merken was bij de geslachtsorganen van jongetjes.

Wel of geen paracetamol drinken tijdens je zwangerschap?

Zoals je kan lezen in dit artikel merk je wel dat er veel onduidelijkheid is over het innemen van paracetamol. Door de meesten wordt het niet als schadelijk gezien en ze adviseren je dan ook om gewoon paracetamol te drinken, maar met mate. Ze adviseren je om niet meer dan 4 keer per dag een pilletje in te nemen van 500mg en ook niet langer dan twee weken. Maar ons advies is als volgt.

Wanneer je merkt dat je last hebt van een kwaaltje of gewoon ergens last van hebt, probeer het dan eerst op een andere manier op te lossen dan het innemen van paracetamol. Ik vind dat je de risico’s moet beperken en dat doe je dus door eerst iets anders te proberen alvorens je een pilletje inneemt. Mocht het toch echt nodig zijn, houd je dan aan de richtlijnen die hierboven zijn beschreven, namelijk: niet meer dan 4 paracetamols per dag (500mg), niet langer dan twee weken.

[yasr_overall_rating]

Reageer op artikel:
Paracetamol tijdens zwangerschap
Sluiten