Deze ouders vinden 19 kinderen nog niet genoeg!

Het  bij de Engelse familie Redford weer tijd voor kraambezoek. Voor deze familie is dat een bijna jaarlijks terugkerende gebeurtenis. Mama Sue is de afgelopen decennia namelijk bijna continu zwanger geweest! Ook in de jaren daarvoor had ze al een aantal kinderen op de wereld gezet. In totaal heeft ze al 19 bevallingen achter de rug! Dat is een toch een scenario waar de meeste vrouwen niet over na willen denken.

Een bijzondere voorgeschiedenis

Sue en Noel zijn al samen sinds hun vroege tienerjaren. Bijzonder is dat zijzelf allebei bij de geboorte afgestaan zijn voor adoptie. Zelf wisten zij daarom al toen ze heel jong waren dat ze het anders zouden gaan doen dan hun biologische ouders. Toen Sue op haar veertiende zwanger bleek, besloten ze daarom dat ze het kindje wilden houden. Wat hen betreft vormde hun jonge leeftijd daarvoor geen probleem. Zoon Chris werd geboren en bleef de eerste paar jaar enig kind. Dat veranderde echter na hun bruiloft, toen Sue 18 was geworden. Al snel bleek ze zwanger. En het bleef niet bij alleen maar een tweede keer.

Een huis vol!

Iemand is baby nummer 19 dus geboren. Deze dochter kreeg de naam Phoebe-Willow. De bevalling verloop voorspoedig en mama en dochter mochten gelukkig al snel naar huis. Daar kon de pasgeborene kennismaken met haar broertjes en zusjes: Chris van 27, Sophie van 22, Chloe van 21, Jack van 19, Daniel van 17, Luke van 15, Millie van 14, Katie van 13, James van 12, Ellie van 11, Aimee van 10, Josch van 9, Max van 7, Tillie van 6, Oscar van 4, Casper van 3 en Hallie van net 1 jaar. Inderdaad brengt dit het totaal op ‘slechts’ 18 kinderen. In 2014 overleed baby Alfie namelijk, na een bevalling met 23 weken. Voor Sue en Noel zal zij echter voor altijd een plaatsje in het gezin houden.

19 kinderen

Van vroeg tot laat

Je kunt je voorstellen dat er in een gezin met zoveel kinderen altijd wel wat gedaan moet worden. Moeder Sue maakt daarom lange dagen. ‘s Ochtends om 6.30 stapt ze haar bed uit en ze ligt er ‘s avonds nooit voor 23.00 in. Gelukkig krijgt ze veel hulp van de oudere kinderen en van Noel. Noel werkdag start iedere ochtend al om 5.00, in de bakkerij die ooit van zijn ouders was. Daar maakt hij lange dagen, van wel 11 uur. Wanneer hij echter weer thuis is, helpt hij Sue nog zoveel mogelijk. Hij zorgt ervoor dat de kinderen naar school en weer opgehaald worden. Zo kan Sue thuis blijven met de kleinsten. Daar probeert ze het huishouden draaiende te houden. Wanneer je bedenkt dat ze alleen al 9 wassen per dag moet draaien, kun je je voorstellen dat dat een pittige klus is!

Door naar de twintigste?

Hoewel Sue en Noel het ontzettend druk hebben, wil dat nog niet zeggen dat hun gezin compleet is. Sue ziet een twintigste kind nog best wel zitten. Hun vrienden maken al grapjes dat ze er het beste een rond getal van kunnen maken. En hoewel ze daar vervolgens hard om moeten lachen, zeggen ze niet direct nee. Zolang ze genoeg geld hebben om al die kinderen de verzorging te geven die ze nodig hebben, zou er best nog weer een kleintje bij mogen komen. Wat betreft de ruimte hoeven ze het in ieder geval niet te laten. De familie woont in een gigantisch groot en oud Victoriaans huis, waar vroeger een weeshuis in gevestigd was.

Extreem grote gezinnen

Grote gezinnen waren tot een eeuw geleden heel normaal. Door een gebrek aan voorbehoedsmiddelen was er nu eenmaal meer kans op een zwangerschap. Tegenwoordig wordt een gezin met 3 kinderen echter soms al als groot gezien. En gezinnen met meer dan 6 kinderen kom je eigenlijk bijna niet meer tegen. In Nederland konden we een paar van die extreem grote gezinnen de afgelopen jaren volgen in het tv-programma ‘Een huis vol’. En ook de familie Redford was al op tv te bewonderen. Veel mensen vinden het bijzonder om te zien, een gezin met zoveel kinderen. Anderen vragen zich af of het wel verantwoord is en of alle kinderen dan wel de zorg en aandacht krijgen die ze nodig hebben. Sue en Noel twijfelen hier echter niet aan. En wie weet kunnen we over een maand of 10 baby nummer 20 wel bewonderen!

 

Reageer op artikel:
Deze ouders vinden 19 kinderen nog niet genoeg!
Sluiten