Kleine babykamer? Zo maak je er optimaal gebruik van!

Tijdens je zwangerschap is het leuk om alvast wat voorpret te hebben. Het klaarmaken van de babykamer is hier een (groot) onderdeel van. Zo kun je precies al zien waar de baby straks gaat slapen! De meeste babykamers zijn klein, wat normaal is aangezien je pasgeboren kindje nog niet veel ruimte nodig heeft. Toch is het wel handig om deze ruimte zo handig mogelijk in te richten zodat je er optimaal gebruik van kunt maken. Hoe je dat doet? Dat lees je in dit artikel.

Alleen wat je Ć©cht nodig hebt

Vandaag de dag kun je ontzettend veel spullen aanschaffen voor de babykamer van je kleintje, maar als je niet veel ruimte hebt om het op te slaan moet je keuzes maken. Het is handig om de volgende meubels in ieder geval te hebben voor de babykamer:

  • Een wiegje met matras en hoeslaken.
  • Een commode of luiertafel met een kussen.
  • Een thermometer om de temperatuur van de kamer te checken.
  • Een (schommel)stoel waarop je je baby borstvoeding kunt geven.
  • Gordijnen om de kamer donker te kunnen houden.

Bovenstaande items zijn nodig en verhogen het comfort in de babykamer. Natuurlijk kun je altijd nog kiezen voor handige opbergplanken, een (kleine) kledingkast of een leuke opbergkist. Kijk goed naar de ruimte wat handig is en doe inspiratie voor de kamer voor je kleintje op via internet en tijdschriften.

Logisch inrichten

Let in eerste instantie altijd op waar je het wiegje van de baby zet. Zet deze bijvoorbeeld niet in de zon en niet vlak naast de verwarming. Het is ook niet verstandig om de wieg bij de deur te zetten in verband met eventuele tocht. Zorg er dus voor dat het bedje in een handige hoek staat zodat je de andere hoeken kunt gebruiken voor een commode of kast. Tegenwoordig heb je een aantal hele handige uitklapcommodes waarmee je ruimte kunt besparen! Wanneer je de commode niet gebruikt, klap je deze in. Maak ook gebruik van planken wat hoger aan de muur in plaats van grote kasten die veel ruimte innemen. Zo speel je met de ruimte die je hebt.

Gebruik lichte kleuren

Maak tot slot gebruik van lichte kleuren in de babykamer. We begrijpen als geen ander hoe aantrekkelijk het kan zijn om een kamer vol te gooien met vrolijke kleurtjes en prints. Toch kan dit al snel een verstikkend effect geven in de ruimte die je hebt. Het is mooier om met lichte kleuren te werken, zowel voor op de muur en op de grond als in het gebruik van meubels. Op die manier zorg je ervoor dat de kamer groter lijkt. Natuurlijk moet je altijd wel kiezen voor verduisterende (dus donkere) rolgordijnen zodat je baby goed door kan slapen.

Reageer op artikel:
Kleine babykamer? Zo maak je er optimaal gebruik van!
Sluiten