Oplader kwijt? 5 tips!
Een oplader is natuurlijk heel handig. Je kunt er je elektrische apparaten mee opladen. Maar wat als je net die ene lader kwijt bent. Wat doe je dan? De meeste apparaten hebben een eigen specifieke oplader. Denk maar aan laptops of telefoons: alle merken verschillen en zelfs binnen een merk zijn er vaak verschillende laders. Ben jij een belangrijke oplader kwijt? Check deze tips om het op te lossen!
1. Zoek nog eens goed op gekke plekken
Een lader kwijt zijn is heel vervelend. Natuurlijk heb je al gekeken op de plekken waar je de lader verwacht. Helaas heb je hem nog niet gevonden. Tijd om te zoeken op plekken waar je de lader níet verwacht. Vooral als je kinderen hebt, duiken laders soms op gekke plaatsen weer op. Zoek dus eerst op plaatsen waar je je kunt voorstellen dat je kinderen hem zouden kunnen leggen. Bijvoorbeeld op de onderste plank in de kast of in een doos die je al een tijdje niet meer hebt bekeken.
2. Heb je een reservelader?
Sommige apparaten hebben een tweede reservelader. Of misschien heb je in de loop der tijd nog oude laders bewaard die op hetzelfde apparaat werken. Als je bijvoorbeeld al een paar keer een telefoon van hetzelfde merk hebt gekocht, heb je waarschijnlijk ook meerdere passende laders. Datzelfde geldt voor allerlei andere apparaten.
3. Kun je de originele lader bestellen?
Bij sommige apparaten kun je gemakkelijk een originele lader vinden. Zo worden vooral telefoonladers vaak origineel verkocht door de fabrikant. Maar je kunt op grote platformen op zoek naar een passende originele lader. Het grote voordeel: daar vind je ook de wat zeldzamere laders. Een Motorola babyfoon oplader of een passende Luvion adapter vind je bijvoorbeeld eenvoudig op een groot platform voor allerlei laders. Zo heb je weer een originele lader zonder de hoofdprijs te betalen.
4. Zoek tweedehands naar een lader
Je kunt natuurlijk ook op zoek naar een tweedehands lader. Soms hebben mensen een oud apparaat dat niet meer zo goed werkt, maar de lader doet het nog wel. Dan kun je de lader goedkoop overnemen. Misschien lukt dat bij vrienden of familie, via de kringloopwinkel of online via websites met tweedehands spullen. Natuurlijk moet je goed opletten dat je wel een goede en originele lader krijgt en niet een versleten, kapotte of namaak-lader.
5. Kies geen namaak
Het is soms best verleidelijk om een namaak lader te kiezen. Er zijn bijvoorbeeld veel namaak telefoonladers in omloop. Ze zijn stukken goedkoper dan die van de fabrikant. Het grote probleem met namaak laders is de gebrekkige veiligheid. De laders worden vaak gemaakt van goedkopere materialen. Ze worden sneller warm en er kan daardoor bijvoorbeeld sneller brand ontstaan. Een namaak-lader is dus geen aanrader. Je bespaart wel geld, maar de lader heeft een kortere levensduur en is in de meeste gevallen minder veilig dan het origineel.
Een oplader kwijt zijn is heel vervelend. Je kunt geen gebruik meer maken van je elektrische apparaat als de batterij leeg is. Gelukkig zijn er diverse oplossingen om weer verder te kunnen. Je probeer nog een laatste zoektocht naar je eigen lader, of je gaat op zoek naar een vervanging. Zo kun je snel weer gebruik maken van je elektrische apparaten in huis.