Op zoek naar voordeeltjes? [Goedkopere energie!]

Omdat kinderen nu eenmaal veel geld kosten, ben ik altijd op goed naar de mooiste voordeeltjes en beste deals. Herkenbaar? Dan hier nog een goede methode om snel geld te besparen: check je energierekening!

Ook groen hoeft niet duur te zijn!

Heb jij hart voor het milieu, en geef je daarom de voorkeur aan groene energie? De tijd dat groene energie een stuk duurder was dan grijze ligt gelukkig achter ons. Op vergelijkingssites kun je heel makkelijk zien of de aangeboden goedkope energie duurzaam is of niet. Zo ben je niet alleen voordelig, maar ook heel verantwoord bezig!

Overstappen moeilijk? Nee, joh!

In het verleden was het een heel gedoe om over te stappen van de ene naar de andere energiemaatschappij. Gelukkig is dat tegenwoordig veel simpeler. Het enige dat je hoeft te doen is je aanmelden bij de nieuwe leverancier. Geef daar ook gelijk door wie je oude leverancier is en wat de huidige meterstanden zijn. De nieuwe leverancier zorgt dat je oude contract wordt beëindigd en de eindrekening opgemaakt wordt.


energievergelijker groene stroom

Hoe vind je de goedkoopste?

Via een website zoals de Energievergelijker kun je simpel – groene en grijze – energieleveranciers vergelijken. Deze vergelijking is het meest betrouwbaar wanneer je uitgaat van je jaarverbruik voor gas en elektriciteit. Dit verbruik vind je terug op je jaarnota. Heb je deze niet bij de hand? Tegenwoordig kun je je gegevens bij de meeste energiemaatschappijen ook online checken. Daarvoor hoef je alleen in te loggen via de website je huidige maatschappij.

Waar let je op bij een overstap?

Het is niet altijd mogelijk om direct over te stappen naar een nieuwe provider. Je sluit met zo’n provider namelijk een contract af voor een bepaalde periode. Vaak is dit een periode van 1 of 2 jaar. Stap je over vóordat die periode is afgelopen? Dan loop je kans op een boete vanwege contractbreuk. Zo’n boete kan 50 tot wel 200 euro bedragen. Verwacht je zo’n boete? Informeer bij de nieuwe maatschappij of zij die kosten voor hun rekening nemen. En bereken anders vooral of de overstap nog wel voordelig is wanneer je een hoge boete moet betalen. De bedoeling is dat je er beter van wordt, niet slechter!

Reageer op artikel:
Op zoek naar voordeeltjes? [Goedkopere energie!]
Sluiten