Petra
Petra Blog 5 Jun 2016

Onvoorstelbaar: deze vrouwen logen over hun zwangerschap

Een zwangerschap is een serieuze zaak: in 40 weken tijd ontwikkelt zich een kindje in je buik. Dat is toch niets meer en niets minder dan een wonder? Er zijn echter ook vrouwen die graag zwanger willen worden, maar waarbij dat maar niet wilt lukken. Dit kan voor veel verdriet zorgen. Reden te meer om niet zo’n maar grappen te maken over zwangerschap. Hoewel, daar denkt niet iedereen hetzelfde over. Kijk maar eens naar onderstaande bizarre redenen waarom vrouwen deden alsof ze zwanger waren:

  • Ik vertelde op mijn werk dat ik zwanger was, om zo meer vrij te mogen nemen;
  • Ik deed alsof ik zwanger was, om te proberen onder een verkeersboete uit te komen;
  • Ik deed alsof ik zwanger was en een miskraam kreeg, om ervoor te zorgen dat mijn vriend me ten huwelijk vroeg;
  • Ik deed alsof ik zwanger was om ervoor te zorgen dat mijn irritante huisgenoot andere woonruimte ging zoeken;
  • Ik zei tegen mijn man dat ik zwanger was, zodat hij het condoom achterwege liet en ik echt zwanger kon worden.

Waarom vrouwen liegen over hun zwangerschap

Uit bovenstaande voorbeelden blijkt wel dat vrouwen verschillende redenen kunnen hebben om te liegen over een zwangerschap. Waar de een liegt om onder een verkeersboete uit te komen, liegt een ander in de hoop haar partner aan zich te binden. Dat het faken van een zwangerschap ver kan gaan, blijkt wel uit misdrijven waarover je bijvoorbeeld in 2015 nog over kon lezen. Er zijn meerdere situaties bekent waarin vrouwen doen alsof ze zwanger zijn en vervolgens een zwangere vrouw overvallen om het kind uit de buik te snijden. Dit zijn natuurlijk ontzettend gruwelijke voorvallen. Daarbij valt het doen alsof je zwanger bent om onder een boete uit te komen natuurlijk in het niet. Toch lijkt het eigenlijk in geen enkel geval echt gerechtvaardigd om te liegen over iets waar sommige vrouwen alleen maar van kunnen dromen.

Hoe denk jij daarover? Moet een leugentje om bestwil af en toe kunnen, ook wanneer het gaat over een zwangerschap, of vind je dat je over dit soort zaken nooit grappen moet maken?

Lees hier het hele artikel over vrouwen die deden alsof ze zwanger waren.

 

Reageer op artikel:
Onvoorstelbaar: deze vrouwen logen over hun zwangerschap
Sluiten