Ongekend verlies – Annemarie van der Meer

Ongekend verlies - Annemarie van der Meer
Wat als je zwangerschap misloopt? Met een voorwoord van Beatrijs Smulders. Eén op de vier zwangere vrouwen krijgt een miskraam – een ingrijpende gebeurtenis voor de vrouw, haar partner en het gezin. 

Zwangerschapsverlies is een onderwerp waar nog steeds een taboe op rust (‘Ach, dan probeer je het toch gewoon nog eens’ of: ‘Volgende keer beter’) en waar nog maar weinig over bekend is.

In Ongekend verlies beschrijft Annemarie van der Meer de medische en psychosociale gevolgen van een miskraam en sterfte rond de geboorte. Zij interviewde negen bekende Nederlanders over hun zwangerschapsverlies. Onder anderen Manon Thomas, Xaviera Hollander, Gerda Havertong en Bas Westerweel vertellen over het verlies van hun ongeboren kindje, het ongeloof, de pijn, het afscheid, het onbegrip van de omgeving en de rouwverwerkingsfase.

Ook sprak Annemarie van der Meer uitgebreid met huisartsen, verloskundigen, gynaecologen en wetenschappers over hun praktijkervaringen en onderzoeken naar de mogelijke oorzaken van miskramen en sterfte rond de geboorte.

Ongekend verlies bevat tips, nuttige adressen en een uitgebreide literatuurlijst. Het is een standaardwerk voor iedereen die geconfronteerd wordt met miskramen en sterfte rond de geboorte.

Annemarie van der Meer (1973) studeerde culturele antropologie en werkt bij de Nederlandse Vereniging van Vrijgevestigde Psychotherapeuten. Zij woont met haar partner in Veenendaal, waar zij werkt aan haar volgende boek.

Uitgever: Sirene
Omvang ca. 272blz.
ISBN 978 90 5831 481 9
Prijs € 17,95 

Reageer op dit bericht!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.