Nutrilon: beter dan andere flesvoeding? [Review]

Nutrilon review ervaringen
Mijn dochtertje is gek op Nutrilon van het merk Nutricia. Niet alleen vanwege de smaak, maar vooral vanwege dat leuke liedje bij de reclame… Als ze dat hoort begint ze spontaan mee te dansen. In de fles vindt ze het trouwens ook erg lekker. Gelukkig is ze wat dat betreft niet echt kieskeurig. Ik koop ook wel eens melk van andere merken en daar heeft ze geen problemen mee. Zelf heb ik altijd het idee dat Nutrilon beter is dan andere merken voeding. Of is me dat zo aangepraat op het consultatiebureau? Tijd om dat eens goed te onderzoeken!

​Nutrilon review

Review van: Nutrilon   Wat: babyvoeding 

Effectiviteit

Prijs

Gebruiksgemak

Support/hulp

Prima voeding voor je kind!

Er zijn goedkopere alternatieven

Makkelijk in gebruik, veel extra's beschikbaar

Website met veel informatie

Wat vind ik goed

Wat vind ik minder

Aangeraden door veel experts

Duur in vergelijking met alternatieven

Veel verschillende opties

In de winkel niet altijd goed verkrijgbaar (online gelukkig wel)

Ook hypo-allergene variant

Samenvatting: Nutrilon is een flesvoeding die vaak wordt aanbevolen door experts. De kwaliteit is goed, maar de voedingswaarde verschilt weinig van andere merken. Als je weinig budget hebt kun je beter op zoek naar een goedkoper alternatief.

Wat biedt Nutrilon?

Nutrilon heeft een uitgebreid aanbod op het gebied van flesvoeding. Er zijn verschillende typen voeding, geschikt voor kinderen vanaf 0 maanden tot 3 jaar. Hoewel door verloskundigen en artsen wordt aangeraden minimaal de eerste drie maanden borstvoeding te geven, gebeurt dit door uiteenlopende redenen niet altijd. Gelukkig is de vervangende voeding tegenwoordig van prima kwaliteit. Nutrilon is een van de merken die vaak wordt aangeraden door consultatiebureaus en gebruikt wordt op kinderdagverblijven. Gaat jouw kindje ook naar het kinderdagverblijf? Dan kan het handig zijn om van tevoren te informeren naar het merk flesvoeding dat daar gebruikt wordt. Zo voorkom je dat je kleintje plotseling weigert te drinken wanneer het voor het eerst naar de opvang gaat.

Wat zijn de voordelen van Nutrilon?

Tijdens het gebruik van Nutrilon stuitte ik op een aantal voordelen:

· Het assortiment van Nutrilon is erg uitgebreid. Ze hebben normale voeding, maar ook veel soorten voedingen die gebruikt kunnen worden bij allergieën. Heeft je kleintje last van een koemelkallergie? Dan heeft Nutrilon een alternatief; Nutrilon Pepti. Ook hebben ze voeding die krampjes kan doen verminderen: Nutrilon Omneo-Comfort. Als je baby veel last heeft van allergieklachten of krampen zou Nutrilon dus een goed alternatief kunnen bieden;

· Op de website van Nutrilon staat een leuk gezegde: je wordt wat je eet. Daarmee willen ze zeggen dat het vooral voor baby’s ontzettend belangrijk is dat ze de juiste voeding krijgen, omdat zij nog zoveel moeten groeien. Natuurlijk zegt zo’n gezegde niet meteen iets over de kwaliteit, maar ik vind de gedachte zelf wel heel mooi en hoop echt dat ze daar naar handelen!

· Zelf merkte ik dat mijn dochter beter slaapt wanneer ze ’s avonds Nutrilon Forte krijgt in plaats van vergelijkbare voeding van andere merken. Deze voeding is wat zwaarder, waardoor de maag meer tijd nodig heeft om het te verwerken. En waardoor je kindje dus minder snel weer honger heeft, dus langer doorslaapt! Natuurlijk is ieder kind weer anders, maar bij mijn dochtertje werkte dit prima. Het zou dus ook andere kindjes kunnen helpen.

Wat zijn de nadelen van Nutrilon?

Wat betreft Nutrilon ontdekte ik ook een paar nadelen:

· Het belangrijkste nadeel is de prijs. Voeding van bijvoorbeeld Kruidvat is echt een stuk goedkoper, terwijl de voedingswaarden nagenoeg hetzelfde zijn. Die voedingswaarden zijn namelijk wettelijk vastgelegd, dus veel verschil tussen de verschillende merken is er niet. Wat dat betreft kun je dus prima eens een ander merk uitproberen. Je kindje zal vanzelf wel aangeven als hij of zij het daar niet mee eens is;)

Nog een prijsdingetje: als aanvullende product verkoopt Nutrilon onder ander Nutriton, om de flesvoeding wat te verzwaren. Als je goed leest zie je echter al snel dat Nutriton niets anders is dan johannesbroodpitmeel en dat kun je veel goedkoper krijgen. Hoewel je bij Nutriton verzekert zal zijn van goede kwaliteit, kun je ook in dit geval dus best eens iets anders proberen.

Ervaringen online over Nutrilon

Ook online blijkt weer hoe persoonlijk de keuze van flesvoeding is: wat voor de ene baby prima werkt, werkt voor de andere helemaal niet. Er zijn dus veel positieve, maar ook minder positieve geluiden. Toch gaan deze geluiden bijna nooit over de kwaliteit van Nutrilon, dus wat dat betreft lijkt het merk een veilige keus.

Eindoordeel Nutrilon: top of flop?

Ik ben wel overtuigd van de kwaliteit van de producten van Nutrilon. Naar mijn idee is het een goede optie als je geen borstvoeding (meer) geeft. Als je een wat kleiner budget hebt kan het echter ook prima zijn om eens een andere voeding te proberen. Wat betreft voedingswaarde moeten de voedingen alle aan dezelfde strenge eisen voldoen. Uiteindelijk zal je kleine wat dat betreft wel het laatste woord hebben: over smaak valt nu eenmaal niet te twisten! 🙂 

Reageer op dit bericht!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.