Petra
Petra Baby 26 Oct 2017

Mysterieuze weerwolfbaby [Bizar nieuws!]

Veel Maleisiërs waren in rep en roer nadat er in de media foto’s verschenen van een weerwolfbaby. Sommige mensen werden zo bang, dat ze zichzelf opsloten in hun huis en de straat niet meer op durfden. Dat lijkt misschien vreemd, bij het zien van zo’n lief, schattig baby’tje. Maar ja, kleine baby’s worden groot. En wie weet waren de ouders van dit vreemde wezentje nog wel in de buurt. Dan kun je maar beter het zekere voor het onzekere nemen!

Geheim onderzoek naar de baby

Bij de foto’s die werden verspreid via de media, werd ook vermeld dat de weerwolfbaby voor onderzoek mee was genomen naar een geheime plek. Volgens andere nieuwsberichten leek het erop dat de overheid de vondst van de mysterieuze baby geheim wilde houden. Dat dergelijke berichten effectief zijn om angst aan te jagen bleek al vaker. Bijvoorbeeld toen er in de jaren ’60 aliens zouden zijn gevonden in Amerika. Een paar vage foto’s en de mededeling dat de overheid het geheim wilde houden, waren voldoende om sommige mensen tot op de dag van vandaag bang te maken! Nog steeds zijn er mensen die geloven dat er daadwerkelijk aliens zijn gevonden.

alien Amerika nepnieuws
Bron: Youtube

Of toch ‘fake news’?

Gelukkig is de rust in Maleisië inmiddels grotendeels weergekeerd. De Maleisische politie heeft bezworen dat het ging om ‘fake news’. Na grondig speurwerk op internet vond de politie zelfs te winkel waar deze weerwolfbaby gekocht zou zijn. Jammer voor de verspreiders van het nep-nieuws, maar toen was het snel afgelopen met de angst. Bij mij blijft vooral de bewondering hangen voor de maker van deze siliconen weerwolfbaby. Het is toch wel heel erg knap als je zoiets kunt maken! Al vraag ik me stiekem ook wel weer af wie zo’n levensechte pop in huis wil hebben. Zelfs wanneer je weet dat het nep is, heeft het wat mij betreft nog iets lugubers. Of niet dan?

Reageer op artikel:
Mysterieuze weerwolfbaby [Bizar nieuws!]
Sluiten