Petra
Petra Zwangerschap 25 Feb 2021

Mondproblemen en zwanger? Zo pak je dat aan

Stel, je hebt een vergadering of afspraak en net op dat moment merk je dat je een slechte adem hebt. Heel vervelend natuurlijk maar er zijn verschillende manieren om dit snel aan te pakken en een frisse adem te krijgen zodat je je daar geen zorgen over hoeft te maken. Zelfs zonder water kun je het probleem nog goed aanpakken zodat je gerust met andere mensen in gesprek kunt gaan. Vooral als je zwanger bent, is het belangrijk om deze problemen aan te pakken. Er zijn veel producten op de markt die een slechte adem oftewel halitose tegengaan. Lees het volgende maar eens door zodat je weet wat er allemaal te koop is en je het juiste middel tegen jouw klachten vindt.

Mondproblemen liggen op de loer bij zwangerschap

Als je zwanger bent, kun je sneller last krijgen van mondproblemen. Dit komt door hormoonwisselingen en een toenemende doorbloeding van het tandvlees. Tandvleesontsteking kun je herkennen aan een vieze smaak in de mond en vaak is het tandvlees geïrriteerd en rood. Vooral bij flossen en poetsen merk je dat het tandvlees gaat bloeden. Is jouw mond gezond? Dan is je lichaam gezond. Zorg er dus voor, vooral als je zwanger bent, dat je mondproblemen snel voorkomen worden.

Werking van het Oravall mondwater

Bij een slechte adem kan spoelen met mondwater verlichting geven en direct voor een frissere mond en adem zorgen. Zo werkt Oravall mondwater tegen een slechte adem of bij een droge mond. Daarnaast verlicht en verzacht het middel bij tandvleesproblemen en werkt het tegen amandelstenen die een slechte adem kunnen veroorzaken. Het product zorgt voor een langdurig frisse adem, sterk tandvlees en een gebit zonder bacteriën. Dit gebeurt allemaal met behulp van natuurlijke ingrediënten zodat het mondwater veilig is in gebruik. Deze bestanddelen zijn actieve zuurstof en pepermunt. De pepermunt zorgt voor een frisse smaak terwijl de zuurstof je mond vochtiger maakt waardoor bacteriën geen kans meer maken. Doordat er geen chemicaliën aan toegevoegd worden is het mondwater voor iedereen geschikt en kent het geen bijwerkingen.

Wat kan kauwgom voor je doen?

Een kauwgom kan ook uitkomst bieden bij een slechte adem. Hiervoor zijn speciale soorten op de markt gebracht zoals de Moist-R® kauwgom. Deze kauwgom is gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten en er zijn geen kunstmatige hulpstoffen aan toegevoegd. De kauwgom staat dan ook te boek als volledig GMO-vrij. Zo is er bijvoorbeeld geen extra suiker aan toegevoegd zodat deze geen aanslag vormt op je gebit. Bovendien krijg je dan ook niet zoveel calorieën binnen tijdens het kauwen op een stukje gom. De kauwgom zorgt daarnaast voor gezonde tanden en gaat tandplak en tandbederf tegen. Het is een goed te kauwen en zacht product dat ook voor mensen met diabetes of een glutenallergie geschikt is. Zelfs de vegetariërs en veganisten onder ons kunnen het product gerust gebruiken want er zitten geen dierlijke grondstoffen in.

Zelf de tonsils verwijderen op je amandelen

Je keelamandelen kunnen ook een rol spelen bij een slechte adem. Als je last hebt van amandelstenen hopen zich kleine brokjes op in de amandelen en is dat een goede kweekplaats van bacteriën. Deze brokjes kun je wel zelf verwijderen met een wattenstaafje maar dat is niet altijd afdoende. Om de brokjes die te ver op de amandelen zitten ook goed bij te kunnen gebruik je het Tonsil Fresh Cupping Glass. Dit bestaat uit een pipet en een balletje waarin je knijpt om de steentjes weg te kunnen zuigen. De eerste keer zal het misschien wat onaangenaam voelen als je dit doet maar het went snel en is een bijzonder effectieve manier om de steentjes te verwijderen. En daarmee een slechte adem tegen te gaan.

Bestrijd een teveel aan neusslijm

Een slechte adem kan door allerlei factoren veroorzaakt worden. Als je teveel neusslijm aanmaakt kan dit een goede voedingsbodem zijn voor bacteriën die je een slechte adem bezorgen. Daarnaast werkt door een te grote hoeveelheid neusslijm de van nature reinigende werking van het speeksel minder waardoor zich nog meer bacteriën kunnen ophopen. Om dit tegen te gaan kun je kiezen voor de Tonsil Fresh Nasal Sinus Drops. Deze druppels zorgen ervoor dat je de bacteriën snel te lijf kunt gaan en ze zich niet meer afzetten in het slijm en in de mond of keel. Op die manier verdwijnen ze niet alleen maar heb je ook een frissere adem wat natuurlijk wel zo prettig is.

Een schone tong maakt veel verschil

Je tong kan zeker ook de veroorzaker zijn van een slechte adem. Niet zo vreemd op zich want als je nagaat wat deze dagelijks aan eten en drinken voorbij ziet komen is het helemaal niet gek als zich daardoor aanslag vormt op je tong. Dit kun je tegen gaan met een speciale gel. Kies je voor OraGel dan kun je deze samen met een OraBrush kopen in de Tongue Clean Kit. Daarnaast zitten er speciale tongdruppels in, te weten de California Breath druppels. Hiermee kun je de tong behandelen zodat deze volledig ontsmet wordt en je er een schone tong en frisse adem aan overhoudt. Een totaalpakket kopen is handig want dat heb je meteen alles wat je nodig hebt in huis.

Een schone tong maakt veel verschil

Poets je mond fris en gezond

Goed en regelmatig je tanden poetsen is niks mis mee. Dit is echter niet altijd een garantie dat je geen mondproblemen krijgt zoals een slechte adem. Om dit tegen te gaan kies je daarom het beste voor een goede tandpasta zoals Oxyd-8. Deze zorgt er op een natuurlijke wijze voor dat je mond wat meer speeksel aanmaakt en je zelf de schadelijke bacteriën die een slechte adem veroorzaken kunt aanpakken. Tandsteen verwijderen is hierbij ook erg belangrijk. De tandpasta zorgt voor een gezonde mondflora maar ook voor een langdurig frisse geur zodat je je daar geen zorgen meer over hoeft te maken. Oxyd-8 is een doorzichtige gel die beter werkt dan een reguliere tandpasta.

Neem een snoepje dat werkt bij problemen

Wil je op een snelle en eenvoudige manier mondproblemen zoals een slechte adem, droge mond of vieze smaak aanpakken? Dan zijn de Dr. Katz Lozenges daar heel geschikt voor. Deze pastilles kunnen bij tal van mondklachten gebruikt worden en er zitten geen hulpstoffen in zodat ze altijd veilig gebruikt kunnen worden. De pastilles werken op basis van zink, xylitol en actieve zuurstof. Hiervoor creëer je een vochtigere mond en pak je de oorzaak van de problemen, namelijk de schadelijke bacteriën, meteen goed aan. Zo bestrijd je dus niet alleen de gevolgen maar ook de bron en dat is essentieel om te doen omdat het problemen in de toekomst kan voorkomen.

Reageer op artikel:
Mondproblemen en zwanger? Zo pak je dat aan
Sluiten