Moederschap: een meer dan fulltime ‘baan’

Natuurlijk weten alle moeders het al lang, maar het is toch fijn om bevestigd te zien wat wij al wisten: het moederschap kost veel tijd! De New York Post melde onlangs dat het fulltime moederschap gelijk staat aan maar liefst 2,5 fulltime baan! Moet je nagaan hoeveel je zou verdienen als moederschap terugbetaald werd in geld, in plaats van in kinderliefde 😉

Slechts een uurtje per dag vrij

Uit het onderzoek van de New York Post bleek daarnaast ook nog eens dat moeders amper een uurtje per dag tijd voor zichzelf hebben. Om op de been te blijven grijpen de moeders naar allerlei zaken die niet te veel tijd kosten. Denk aan extra veel eel koffie drinken, een ‘power nap’ doen of ’s avonds een wijntje pakken. Ook de iPad is een zeer geschikt middel om even ontspanning te vinden. En dan uiteraard niet door als moeder zelf te gebruiken, maar door de kids op de iPad YouTube-filmpjes te laten kijken. Waarna de gemiddelde moeder daar natuurlijk wel weer een gigantisch schuldgevoel aan overhoudt. Want al die beeldschermen zijn natuurlijk ontzettend slecht voor onze kindjes!

Tekst gaat verder onder de afbeelding. 

voeten kind moeder

Hoe hou jij het vol?

Al met al werken fulltime moeders dus zo’n 98 uur per week. Uit het onderzoek blijkt echter niet hoeveel uur moeders met een baan dan werken. Zou dat nog meer zijn? Hoewel de kinderen dan misschien wat vaker naar de opvang gaan, zijn er natuurlijk altijd klusjes die blijven liggen totdat mama thuis is. Ik kan me zo voorstellen dat de gemiddelde werkweek dan ruim boven de 100 uur uitkomt. Als je dan ook nog aan 8 uur slaap per nacht wil toekomen, houd je zo’n 10 uur per week over om iets anders te doen. Het ergste is nog wel dat moeders die 10 uur dan vaak gebruiken voor iets extra’s… met de kinderen. Een dagje uit naar de (binnen)speeltuin, extra vroeg beginnen met het avondeten koken, of je oudste helpen met z’n huiswerk. Er is genoeg te doen! Voor je het weet ben je die 10 uur dus ook door en staat de nieuwe week al weer voor de deur. Moeders, hoe houden we dit toch vol?;)

Doe meer zoals papa

Wat me thuis dan wel weer opvalt: als papa achter de computer zit, haalt geen van de kinderen het zich in het hoofd om hem te storen. Als mama achter de computer zit, komt de ene langs met de vraag om even een sinaasappel te schillen, de tweede wil uitleg over z’n huiswerk en de derde krijgt de knopen in z’n schoenveters niet los. Hoe doet papa dat toch? Ik zou dat geheim graag eens willen ontrafelen, dus: wie heeft het antwoord op deze vraag? Laat het weten, dan kan ik de sleutel tot dit succes hopelijk binnenkort met jullie allemaal delen! Wordt vervolgd dus.

Moet nu eerst even een paar schoenveters uit de knoop gaan halen…

Reageer op artikel:
Moederschap: een meer dan fulltime ‘baan’
Sluiten