Petra
Petra Blog 21 Dec 2011

Moeders werken voor het geld

De belangrijkste reden voor moeders om te werken is geld (33 procent). Andere redenen zijn de sociale contacten, meer zijn dan alleen moeder en om even uit huis weg te zijn. Dat blijkt uit onderzoek van Jonge Gezinnen onder 818 werkende moeders.

Bijna driekwart van de vrouwen is minder gaan werken na de geboorte van de kinderen. Bijna de helft vindt het aantal uren dat ze werkt precies goed. 35 procent zou minder willen werken als ze de mogelijkheid hadden.

Thuiswerken behoort nog niet echt tot de mogelijkheden. Bijna de helft van de werkende moeders zou wel thuis willen werken, maar vanwege het werk dat ze doen is dat niet mogelijk. 26 procent van de moeders werkt soms thuis.

Oppas
Het zijn vooral de (schoon)ouders die als oppas worden ingeschakeld. Maar liefst 31 procent past op hun kleinkind(eren). Daarnaast gaat 29 procent van de kinderen naar een kinderdagverblijf en zorgt 22 procent van de vaders voor de kinderen als de moeder aan het werk is.

Schuldgevoelens
Bijna driekwart van de vrouwen is gelukkig met haar baan en kan dit goed combineren met haar gezin. Ruim een derde heeft last van schuldgevoelens als ze haar kind bij de kinderopvang achterlaat. Tegelijkertijd is deze groep wel blij om aan het werk te gaan.

Reageer op artikel:
Moeders werken voor het geld
Sluiten