Petra
Petra DIY 28 Dec 2011

Mijn kind heeft autisme – Peter Vermeulen en Steven Degrieck

Gids voor ouders, leerkrachten en hulpverleners. In Nederland lijdt 1 op de 200 personen aan een vorm van autisme. Hoewel de stoornis vrij bekend is, is het moeilijk om in de jungle van de vele behandelingen van kinderen met autisme de bomen door het bos te zien.

Dit allesomvattende, toegankelijke basisboek over autisme biedt concrete antwoorden op de meest voorkomende vragen die ouders van kinderen met autisme zich stellen. Hoe herkennen we autisme? Weten we of de diagnose die is gesteld ook juist is? Wat zijn de oorzaken van autisme? Welke behandeling is de beste voor ons kind? Hoe kunnen we ons kind helpen in zijn vrije tijd? Hoe gaan we om met uitdagend en moeilijk gedrag? En hoe kunnen we het beste communiceren met ons kind?

In de succesvolle en zeer gewaardeerde reeks opvoedingsboeken van Uitgeverij Terra Lannoo is Mijn kind heeft autisme door de talrijke voorbeelden en de praktisch bruikbare tips dé basisgids over autisme.

Dr. Peter Vermeulen en Steven Degrieck zijn internationale autoriteiten op het gebied van autisme. Zij werken als autismedeskundigen bij Autisme Centraal en geven vorming en advies aan dienstverleners, ouders, organisaties en personen met autisme. Ook verzorgen zij internationale workshops en lezingen. Beiden hebben vele publicaties over dit onderwerp op hun naam staan. In deze basisgids hebben ze hun ervaring met het werken rond autisme gebundeld en voor een groot publiek beschikbaar gesteld.

Auteur Peter Vermeulen en Steven Degrieck
Omvang 301 blz.
ISBN 90 209 6632 4
Prijs € 17,95

Reageer op artikel:
Mijn kind heeft autisme – Peter Vermeulen en Steven Degrieck
Sluiten