Met tranen in mijn ogen

met tranen in mijn ogen
‘S Ochtends word ik al door een vrolijk stemmetje gewekt.. Mama mama kom kom. Als ik dan de deur open doe van je kamertje dan sta je in je bedje met je armen in de lucht te zwaaien en moet ik je er zo snel mogelijk uit tillen. Je roept die die die en wijst naar de elfjes op de deur. 

Dan begint even een minuutje pijn voor mama.. Want ik moet je luier verschonen en dat vind je echt vreselijk! Je krijst in het rond en schopt met je benen om je heen, je draait je om en ik moet echt toveren om je luier netjes om te krijgen. 

We lopen naar binnen, je ziet je papflesje in de opwarmer staan die zachtjes begint te piepen . Je wil heeel graag dat flesje hebben, klimt bijna het aanrecht op! Ik haal de fles eruit en je loopt naar de bank want je weet daar krijg ik het flesje! Je klimt op schoot kruipt tegen me aan en begint langzaam je flesje te drinken. Je handje gaat over mijn wang. Even een mama/dochter momentje..

Ik vraag je na het flesje of Emily mee gaat douchen.. En je zegt emli dous Hand in hand gaan we naar de douche. Je weet niet hoe snel je onder de waterdruppels moet springen! Zo leuk vind je dat! We wassen ons haren, maken wat lol en dan doet mama stiekem m de kraan uit want “het water is op”

Je afdrogen en aankleden is weer even drama maar ach… dat vergeef ik je… en het ligt misschien ook wel aan hoe ik het doe.

Samen dollen , samen spelen ..zo gaan we de ochtend door.. Met k3 swingen we er op los. Bij bumba zit je heerlijk bij mama op schoot met je vingertjes in je mond. Little people de boerderij o o wat vind je dat leuk, en koken in je eigen keukentje en stofzuigen vind je ook erg leuk!

Omdat je niet het type hele dag binnen zitten bent.(net als mama) gaan we lekker wandelen. Wat een mist buiten. Het is koud en mistig. Maar ach het is niet ver naar de winkels en we gaan even naar het CB om te wegen en te kijken of je gegroeid bent. Dat denk ik namelijk wel omdat je inmiddels bij alle deurknoppen kan! En we die zelfs kind proof moeten maken ! Je weegt 11.800 gram en je bent 85,5 cm lang.
Je groeit dus goed!! Ach papa is ook een lange papa en Emily word gewoon een lange Emily.

Op de weg naar huis val je heel lief in slaap! Thuis aangekomen vind ik het zo sneu om je over te leggen dat je lekker in je wagen blijft. Na ruim 1,5 u slapen word je wakker. Je kijkt me met grote ogen aan. En snapt even niet waar je bent maar…dat is snel over! Samen lekker spelen… Met de ballon, je wilt poezen aaien (alleen hun hebben er niet zo zin in…) je boterhammetje gaat helemaal op! En je blijft netjes op je stoeltje zitten.

Je avond eten moet je niet…de tomaatjes die tussen je eten zitten zijn Bah! En pluk je er met 2 vingertjes tussen uit….mmm heeft mama daarom zo lang in de keuken gestaan?? Nou dan maar half potje proberen…ook dat moet je niet! Je bent een paar dagen niet lekker geweest en koortsig door hoektanden en verkoudheid dus… ach… dan maar wat fruit..Ik moet je wel ff laten zien dat er geen avondeten in zit maar fruit want anders moet je het ook niet…

Dan hebben we het ren uurtje! Pfff gang in gang uit, woonkamer in woonkamer uit.. Kruipen, hollen, rollen niks is je te gek! En mama en papa doen lekker mee… al spelende wijs doe ik je je pyjama aan..dit vind je niet helemaal tof en zet het op een brullen want ja nu weet je dat je bijna naar bed moet.

Papa geeft de laatste fles.. Je krijgt je neus druppels waar je voor gaat zitten en je tandenpoetsen wat je na een paar dagen bikkelen ineens weer helemaal geweldig vind. Dan moet mama je op bed leggen. Je zegt doeg tegen papa geeft een kus en zwaait. Je wil zelf je slaapkamer deur open doen en weer dicht. Ik leg je in je bedje je maakt een mmm geluid. Mama moet een kus geven. Je zegt doei en zwaait. Mama doet het licht uit en je muziekje aan. Na 5 minuten is het stil.,

Elke avond ga ik nog even bij je kijken. En elke keer lig je weer in de houding die je in mama’s buik lag! O wat zou ik je dan op willen pakken uit je bedje! Je tegen me aan willen houden en je knuffelen. Je kusjes willen geven! Maar …. Ik dek je toe en sluip de kamer weer uit! Wachtend tot de dag van morgen! Want dan mag ik je weer knuffelen!

Afgelopen week liet je mama nog huilen. Je was snachts wakker geworden een beetje koortsig. Ik nam je even mee naar binnen. Op de bank pakte je me beet! Je gaf me een knuffel en een dikke kus en fluisterde mama…. O…daar zat mama … met tranen in haar ogen!
 

Reageer op dit bericht!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.