Met het hele gezin aan de picknicktafel!

Ik vind het heerlijk om buiten te eten. Het liefst zet ik al bij de eerste stralen van de lentezon de pannen buiten op tafel. En dat buiten eten houden we vaak vol tot diep in de herfst, door de overkapping die we een paar jaar geleden in de tuin hebben gebouwd. Ik merk alleen wel dat het een gezin met opgroeiende kinderen steeds meer ruimte in neemt. De tuintafel die wij hadden is eigenlijk niet groot genoeg. Gelukkig kwam ik een leuke vervanger tegen: de picknicktafel!

En om mijn enthousiasme te delen mag ik ook nog eens leuke win-actie voor jullie opzetten. Check de info onderaan dit artikel!

Welke picknicktafel kies jij?

Wij gingen vroeger vaak naar het bos. De favoriete route was die route waar halverwege de route een grote picknicktafel stond. Daar namen we dan even pauze, aten een broodje en speelden tikkertje. Kortom; zo’n picknicktafel is voor mij pure nostalgie. En daarin ben ik vast niet de enige! Wat wel grappig is, is dat ik er geen idee van had hoeveel er tegenwoordig mogelijk is op het gebied van picknicktafels. Wil je een vierkante, of juist een rechthoekige tafel? Een tafel van teakhout, of juist van aluminium? En wil je wel of geen rugleuning? Er is keuze genoeg!

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

meisje buiten in stoel

Ga voor kwaliteit!

Een robuuste, stevige picknicktafel gaat jarenlang, misschien zelfs wel decennialang mee. Ik zou het dan ook geweldig vinden wanneer over een jaar of 30 onze kleinkinderen aan diezelfde picknicktafel aanschuiven. Making memories! Tegenwoordig kun je ook voor een picknicktafel terecht bij bouwmarkten zoals Gamma en Karwei. Maar ga je voor echte kwaliteit en duurzaamheid? Dan kun je veel beter terecht bij vakmensen in tuinmeubelen. Uiteindelijk haal je eventuele extra kosten er echt wel uit, door de langere levensduur van de tafel.

Groot en klein

Wat ook erg leuk en handig is aan zo’n picknicktafel: hij past praktisch overal. Een kleine, vierpersoons tafel past met een beetje geluk zelfs op het balkon van een appartement midden in de stad. Zo creëer je op een simpele manier een heerlijke zitplek. En een grote tuin die wat leeg aanvoelt vul je zo op met een tafel voor 6 of zelfs 10 personen. Zo heb je altijd ruimte om met het gezin of met gasten lekker buiten te zitten! Het mooie van zo’n zitplekje is dat de kans groot is dat je vaker buiten te vinden zult zijn. Ook in de winter kun je er best even genieten. Een dikke jas aan, kop chocolademelk erbij en dan rustig wachten op een roodborstje of koolmees. En in de zomer zet je de tafel in de schaduw van een grote boom, een parasol of een mooie overkapping. Met een tijdschrift en een drankje kom je de lange zomeravond wel door! Wij hebben daarom inmiddels onze keus al gemaakt. Binnenkort wordt onze zespersoons picknicktafel geleverd. Ik kijk er nu al naar uit!

Win-actie: €50 shoptegoed bij keessmit.nl

Wil jij kans maken op 50 euro shoptegoed bij keessmit.nl (expert in tuinmeubelen)? Check onze sociale media en maak gelijk kans!

Reageer op artikel:
Met het hele gezin aan de picknicktafel!
Sluiten