Petra
Petra Lifestyle 17 Oct 2022

Meer tijd voor elkaar: 5 tips!

Hebben jij en je partner de laatste tijd maar weinig tijd samen doorgebracht? Als jullie het allebei heel druk hebben met de kinderen, werk, het huishouden en hobby’s, dan blijft er maar weinig tijd over. Blijven investeren in je relatie is echter wel belangrijk, om te voorkomen dat de relatie in een sleur terechtkomt. Willen jij en je partner voortaan echt meer tijd met elkaar doorbrengen? Wij geven wat handige tips om dat te bereiken!

Maak het bespreekbaar

Een goede tip om meer tijd voor elkaar vrij te maken is door het bespreekbaar te maken. Jullie merken ongetwijfeld allebei wel dat jullie de laatste tijd wat minder met elkaar zijn. Als jullie hier beide aan willen werken, dan is het goed om dit bespreekbaar te maken. Vooral als hier ergernissen over zijn, is het belangrijk om hierover te communiceren. Door het bespreekbaar te maken kunnen jij en je partner er allebei aan werken om het anders te doen.

Stel prioriteiten

Willen jullie meer tijd voor elkaar vrij maken, dan is het belangrijk om prioriteiten te stellen. Heb je echt te weinig tijd door alles wat je moet doen, of maak je stiekem een beetje te weinig tijd voor je partner? Wat het antwoord hier ook op is, stel prioriteiten. Maak de relatie prioriteit, want als dit goed zit is het juist leuk om veel tijd samen te spenderen. Zeg dus niet op iedere afspraak ja als je eigenlijk net iets met je partner zou gaan doen. Zet je partner ook eens op nummer één, hoe lastig dat soms ook is in een druk leven!

Plannen, plannen, plannen

Vinden jij en je partner het lastig om tijd voor elkaar vrij te maken? Dan is plannen een goede oplossing. Leg jullie agenda’s eens naast elkaar en kijk naar mogelijkheden. Houd bepaalde avonden of dagen echt vrij voor elkaar en zorg ervoor dat hier niets tussenkomt. Door te plannen wordt het niet iedere keer opnieuw weer lastig om tijd voor elkaar vrij te maken. Wat ook een optie is, is om een vaste avond in de week vrij te houden.

Gebruik de tijd nuttig

Als jullie in het drukke leven eindelijk even samen zijn, is het goed om hiervan te genieten. Gebruik de tijd daarom nuttig en wees er echt voor elkaar. Focus op elkaar en niet op de dingen eromheen. Zoek ook niet naar afleiding als jullie eindelijk even samen zijn. Leg de telefoons weg en gebruik de tijd echt nuttig.

Blijf intiem met elkaar

Blijf intiem met elkaar

Een goede tip om meer tijd voor elkaar vrij te maken is ook door intiem te blijven samen. In jullie drukke leven is het goed mogelijk dat jullie hier de laatste tijd maar weinig mee hebben gedaan. Echter is intimiteit wel zeker belangrijk in een relatie. Intiem zijn met elkaar doe je door elkaar bijvoorbeeld eens een heerlijke massage te geven, maar ook dingen in de slaapkamer proberen is een goede manier. Willen jij en je partner het seksleven spannend houden? Probeer dan vooral zo nu en dan iets nieuws uit en experimenteer. Van nieuwe locaties om te vrijen of nieuwe standjes tot het proberen van erotisch speelgoed: er is genoeg om mee te experimenteren. Zien jij en je partner seksspeeltjes wel zitten? De beste vibrator uitkiezen voor een vrouw en op zoek gaan naar een geschikt seksspeeltje voor een man is dan een aanrader.

Meer tijd voor elkaar vrijmaken is mogelijk met deze bovenstaande tips. Probeer er samen met je partner echt voor werken, zodat jullie geen onnodige frustraties en ruzies krijgen. Als jullie het maximale uit de relatie willen halen moeten jullie hierin investeren, hoe druk het ook is.

Reageer op artikel:
Meer tijd voor elkaar: 5 tips!
Sluiten