Petra
Petra Babynamen 15 Nov 2014

Marokkaanse meisjesnamen

Niet iedereen weet het, maar Marokko heeft sinds enkele jaren een lijst van verboden voornamen. Sommige zijn dan ook niet toegestaan om te gebruiken voor de Marokkaanse-Nederlanders en zullen door het consulaat dan ook niet erkend worden als officiële naam. Wel is er door het land een lijst vrijgegeven van namen die toegestaan zijn volgens de wet. Voor de vrouwen die zwanger zijn dus verstandig om een naam uit de lijst hieronder te kiezen.

Hieronder een lijst met toegestane Marokkaanse meisjesnamen van 2015.

Aaliyah
Abbas
Abbott
Abdel
Abdelilah
Abdelkarim
Abdellah
Abdoellah
Abdul
Abdulaah
Abdulla
Abdullah
Adil
Adilah
Ahmed
Ali
Charif
Elim
Emek
Exan
Farried
Fatih
Ferdi
Fatin
Ghizlan
Hadi
Hadia
Hagar
Hakim
Hamid
Haroen
Haron
Haroun
Hashim
Hassan
Hicham
Husam
Ibrahim
Imad
Iman
Jabir
Jalila
Jamal
Jamel
Jamil
Jerik
Jerm
Jussuf
Kadeem
Kamal
Kareem
Kasib
Kasim
Kayle
Keriem
Khälid
Mahtob
Malik
Marid
Marvat
Masud
Mehmet
Mistafa
Mohammed
Munir
Najim
Nasser
Nasir
Nassim
Nawel
Nordin
Omar
Rachid
Rahim
Said
Saladin
Saleem
Salem
Salim
Samir
Sayid
Shadi
Sharif
Sued
Taher
Talib
Tariq
Yasin
Yassir
Yessin
Yli
Zaid
Zakaria

Momenteel tellen we ongeveer 400.000 Marokkanen in Nederland en zijn zij al tijden een onderdeel van ons prachtige land. Als je een Marokkaans-Nederlandse moeder bent, dan wil je vast je kindje een Marokkaanse babynaam geven. Natuurlijk geldt dit niet alleen voor Marokkaanse-Nederlanders. Persoonlijk ken ik veel Nederlandse mensen die een Arabische naam veel mooier vinden. Maar hoe zien dergelijke namen er eigenlijk uit? Eerst moet ik je wat vertellen over deze namen.

Waarom kiezen voor een Marokkaanse meisjesnaam of babynaam?

Je kiest natuurlijk niet zomaar  voor een dergelijke naam. Meestal wordt een dergelijke naam gekozen door Marokkaanse moeders, maar dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat jij deze namen niet kan gebruiken voor je kind. Er staan namelijk wat aparte en leuke namen tussen die ieder wel kan waarderen. Het kan daarom ook een leuke keuze zijn om te kiezen voor een van onderstaande namen. Het is een keer wat anders dan de normale namen waaruit je kan kiezen. Hierboven staat een lijst van alle Marokkaanse meisjesnamen en babynamen.

[yasr_overall_rating]

Reageer op artikel:
Marokkaanse meisjesnamen
Sluiten