Marion’s column – Wie is Marion?

Hallo allemaal! Iemand stelde mij, op het kindje op komst forum eens de vraag: hoe ervaar jij het moederschap? En daarop antwoordde ik: “Het moederschap is voor mij het allergrootste kado dat ik van God gekregen heb. En dus ook iets waardoor ik dagelijks verwonderd en dankbaar ben. 

Mijn kinderen zijn mijn sterkste en tegelijkertijd mijn zwakste punt. Het moederschap daagt mij elke dag weer uit om het beste uit mezelf en mijn kinderen te halen. Het is het intiemste dat ik met mijn echtgenoot deel en het maakt mij een meer dan compleet mens!” En elke keer als ik in de ogen van mijn wonderen kijk besef ik me de waarheid van die woorden..

Toen ik (Marion, 1976) in 1999 werkte bij een financieringskantoor, leerde ik mijn man (09-02-1974) kennen en al snel werden we verliefd. Het zou nog wel een paar jaartjes duren voordat wij een relatie kregen. Toen dat eenmaal zo ver was kwam ons leventje in een stroomversnelling. We kochten een huis en maakten plannen om te trouwen en we wisten dat we heel graag een kindje zouden willen krijgen. Ik stopte met de pil en we trouwden op een zonovergoten augustusdag. De 14e, om precies te zijn, in 2003. Toen ik op de ochtend van mijn trouwdag wakker werd op mijn eigen kamertje in mijn ouderlijk huis merkte ik dat ik ongesteld was worden. Natuurlijk baalde ik… Het was mijn trouwdag, en ik was dus niet zwanger. Een week of 4 later bleek het toch wel heel bijzonder te zijn. Want toen hield ik een positieve zwangerschapstest in mijn handen en was de eerste dag van mijn zwangerschap, de dag van ons trouwen..

Mijn eerste dochter werd na een probleemloze zwangerschap en een heerlijke thuisbevalling geboren op zondag 30 mei 2004. Twee jaar later lag ik, op 29 mei, weer in mijn kraambed. Weer had ik een dochter in mijn handen. Ook mijn tweede dochter kwam even probleemloos op de wereld als haar zus. Bevallen vind ik zó geweldig en zo uniek. Natuurlijk heb ik het geluk dat het me tot 2 keer toe zo makkelijk is gemaakt! Elke dag ben ik zo dankbaar voor deze zegeningen!

Sinds ik mama ben, hebben kinderen en alles wat daarmee te maken mijn grote interesse. Ik ben een eigen kleinschalige kinderopvang aan huis gestart en ik zou dolgraag de opleiding tot DOULA willen volgen. Ooit wil ik bevallingen gaan begeleiden. Op welke manier dan ook! Momenteel is dat nog geen optie, maar ooit gaat het gebeuren!

Ik ben gek op zingen en doe dat dan ook regelmatig! Verder speel ik graag in musicals, ben ik een op en top theaterbeest en zie ik dan ook regelmatig de grote musicalvoorstellingen. Ik houd ook erg van schrijven en houd ik een log bij op de website van mijn meiden en op mijn hyves! Verder ben ik een vast bezoeker op het kindje op komst forum, waar ik onlangs ben gevraagd om het KOK team te komen versterken! 

Reageer op dit bericht!