Petra
Petra Blog 23 Feb 2018

Man vader van 16 kinderen via draagmoeders

Wanneer een vrouw niet zelf zwanger kan worden, wordt er soms gekozen voor een draagmoeder. Deze draagmoeder wordt zwanger en bevalt van een kindje, dat vervolgens aan de vrouw die niet zelf zwanger kan worden wordt overgedragen. In Nederland wordt deze procedure weinig gevolgd. De wet- en regelgeving hieromheen is erg streng. Nederlandse stellen wijken daarom voor een draagmoeder soms uit naar het buitenland, zoals tot voor kort naar Thailand. Ook een 28-jarige Japanse man vond de weg naar Thailand – en is inmiddels via draagmoeders al 16 keer vader geworden!

Geld genoeg voor een grote familie

De steenrijke Japanner heeft de afgelopen jaren meerdere vrouwen zo’n 10.000 euro betaald voor een zwangerschap. Al in 2014 werd dit ontdekt, toen de Thaise politie in een appartement stuitte op negen kinderen en daarnaast een paar nanny’s en een draagmoeder die nog zwanger was. Een vrij schokkende ontdekking, die er toe bijdroeg dat de Thaise regering besloot dat commercieel draagmoederschap niet langer gewenst was. Inmiddels is dit in Thailand dus verboden. Overigens ging de procedure voor de Japanner verder ook niet zonder slag of stoot. De Thaise politie twijfelde aan de goede intenties van de man, waardoor het aanvragen van de voogdij voor al zijn kinderen jaren duurde.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

babyschoentjes blauw roze

Met 16 kinderen naar huis

Over drie van zijn kinderen had de vader al voogdij kregen. Onlangs stond hij voor de rechter om voogdij over zijn andere 13 kinderen. Hij kon de rechter ervan kunnen overtuigen dat hij het beste voor heeft met zijn kinderen. Zo heeft hij in Japan al een groot huis geregeld, met voldoende personeel om in de verzorging en opvoeding te ondersteunen. Daarnaast heeft hij al heel wat geld opzij gezet voor de toekomst van de kinderen, zodat het hen aan niets zal ontbreken. De rechter heeft daarom besloten dat de voogdij overgedragen zal worden aan de man. Zijn kinderen mogen de komende tijd langzaam wennen aan de nieuwe situatie. Momenteel zitten zij nog in een opvang van de Thaise overheid. Inmiddels zijn ze allemaal een jaar of 4 en binnenkort zullen ze dus waarschijnlijk pas voor het eerst hun eigen huis zien. Nu alleen nog hopen dat de intenties van de vader inderdaad zo goed zijn als dat hij beweert!

Reageer op artikel:
Man vader van 16 kinderen via draagmoeders
Sluiten