Mama vs Papa in de Opvoeding

Wat betreft opvoedmethodes verschillen mannen nog wel eens van vrouwen. En nee, generaliseren is misschien niet altijd goed, maar in dit geval wel heel grappig!

Papa vs mama: vrije tijd

Vrije tijd doorbrengen met je kinderen is heerlijk! Mama doet haar best om het haar kinderen naar de zin te maken; leest voor, gaat naar de speeltuin en doet een spelletje. Papa wil best tijd met z’n kroost doorbrengen, maar dan wil hij er zelfs ook een beetje plezier aan beleven!

mama vs papa

Mama vs Papa: hoe we onze liefde tonen

We schreven het hierboven al: moeders zijn vaak wat voorzichtiger dan vaders. Om hun liefde voor hun kinderen te laten zien, doen ze hun best het hun kinderen naar de zin te maken. Een flinke knuffel, een dikke zoen, een kneepje in de wang. Een opvoeding met zachte hand. Nee, dan de manier waarop papa zijn affectie toont:

papa vs mama

Papa vs mama: een dagje uit

Lekker een dagje weg met papa of mama. Welk kind vindt dat nou niet leuk? Kinderen weten echter stiekem allemaal wel dat een dagje uit met mama anders zal zijn dan met papa. Is dat erg? Nee hoor, maar het is wel handig om er rekening mee te houden wanneer je hun kleding voor die dag uitzoekt:

papa vs mama

Mama vs papa: een heel andere opvoeding

Na het zien van bovenstaande foto’s kunnen we een ding wel concluderen: de opvoeding van de ene ouder is heel anders dan die van de andere. Is dat erg? Nou, wanneer je de foto’s zo ziet lijkt het de kinderen niet te deren. En is dat eigenlijk niet het belangrijkste? Verschillen in de manier van opvoeden zullen er altijd blijven. Zolang het echter goed gaat met de kinderen is dat helemaal niet erg! Dan zijn zelfs enorme verschillen zoals deze verkleedpartij¬†geen enkel probleem:

papa vs mama
Bovenstaande en nog een paar andere leuke voorbeelden van mama vs papa vind je hier!

Reageer op artikel:
Mama vs Papa in de Opvoeding
Sluiten