Maaike’s columns – Wie is Maaike?

De wereld: een grote speelplaats waar een hoop valt te ontdekken en te verwonderen. Voorheen deed ik dat nog in Nederland. Sinds augustus 2010 in Montréal (Québec, Canada). Een nieuwe omgeving met andere gebruiken en gewoonten. 

Tel daarbij op een dochter – Kieka – die op de valreep van 2009 (31 december) ons leven verrijkte. Zij neemt de wereld vol gretigheid in zich op. Haar ontdekkingstocht is net begonnen. Nieuwsgierig kijken we mee.

Om schrijfmateriaal zit ik niet verlegen. Zeker niet nu er zich binnen afzienbare tijd (ergens september 2011?) ook een broertje of zusje van Kieka aandient. Canada wordt zijn of haar geboorteland. Het geeft mij onder meer een inkijkje in de gezondheidszorg van Canada, of beter gezegd: Québec. Zal het er heel anders aan toe gaan dan in Nederland of zijn er slechts nuanceverschillen?

Genoeg om mij aan te vergapen en over te verbazen, vermoed ik. Als columnist voor Kindje op komst ga ik al die opmerkelijke ervaringen proberen te vangen in taal. Een lastige, maar dankbare opgave.

En dan nog wat basale weetjes over mij:

Naam: Maaike de Visser

Gek van/op: heel veel, variërend van drop, schrijven, Wieger Moen (mijn man), tennis, koffie verkeerd, skiën, reizen, familie en vrienden, tosti’s en natuurlijk Kieka Moen.
Bouwjaar: 1977
Werk: momenteel vooral hard aan het werken om het Frans/Québécois (ja, dat is bijna een taal op zich) onder de knie te krijgen.
Thuis in: journalistiek, communicatie(training) en interim- en projectmanagement.

Groetjes,
Maaike 

Reageer op dit bericht!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.