Linda’s column – Ziek zijn

Inmiddels zou je toch wel verwachten na 1 jaar moeder te zijn dat je je kind door en door kent… Maar na tig verkoudheden, Rs virus , pseudokroep, 4 keer oorontsteking en inmiddels een stel buisjes rijker zou je toch wel de signalen herkennen??. Toch… Nou hier nog niet helemaal….

Mijn dochter kan met bijna 41 graden nog heerlijk liggen spelen in bed terwijl ze van 37,5 goed ziek kan zijn. Elke keer denk ik weer …o nee toch… weer die hoge koorts…. Weer een slap meisje in mijn armen, weer huilen en er benauwd uit zien, dus toch maar dokter want tja ik wil niet dat er iets is en ik het niet door heb gehad. Maar het ene moment is ze lekker vrolijk en het andere moment denk ik nu, nu moet ik echt snel naar de dokter..En dan nog de assistentes van de huisarts… Kijk er zullen ongetwijfeld hele goede en aardige tussen zitten maar die van mij heeft me toch al een paar keer laten zitten…met gevolg…. : wacht u nog maar even met een paracetamol dat is beter want dan kan ze goed uitzieken…. En vervolgens s’ avonds op de huisartsen post te horen krijgen geeft u maar gewoon een zetpil hoor! Daar word ik dus ook lekker onzeker van! En dat was ik al niet hoor….

Nu ligt ze heerlijk weer te slapen…Ik heb nog wel niks gegeten maar ach je hebt alles voor je kind over! Dat is iets wat ik in de tussen tijd wel geleerd heb….je gaat door het vuur voor je kind! Kom je aan haar dan kom je aan mij… En liever een keer te veel bij de huisarts dan te weinig want dat zou ik mezelf nooit vergeten!En ik heb er echt nog geen ene keer voor niets gezeten… En dat dat noemen ze nu moeders instinct!

Reageer op dit bericht!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.