Linda’s column – Uitgeslapen

Het is half 8, Emily begint langzaam de jammeren… Ik probeer wakker te worden na een beroerde nacht.. Pff zelf ziek zijn maar ja… Emily gaat vrolijk door! En dus moet ik ook. Ik maak de fles met mega kringen onder mijn oog, geef haar een schone luier en zit daarna heerlijk in de schommelstoel de fles te geven aan mijn inmiddels tevreden meisje. 

Als ze de fles op heeft leg ik haar weer terug in bed met de hoop dat ze toch nog even een uurtje kan slapen zodat ook ik nog heel even kan liggen. Maar helaas…. Ze vind het tijd om te gaan spelen! Tja het uitslapen tot 11uur bij haar is inmiddels verleden tijd. Dan maar aankleden en haar lekker in de box zetten zodat ik me zelf een klein beetje kan opknappen. Emily speelt heerlijk vrolijk in de box.. die vermaakt zich wel.. met alle speeltjes om haar heen met de diverse muziekjes door elkaar. Met het fruithapje besluit ze er een feestje van te maken.

Normaal heb ik er de grootste lol om maar nu vind ik er niks aan en probeer haar op een normale manier haar hapjes fruit te geven. Maar ..weer slaat ze de lepel uit mijn hand en het fruit vliegt in het rond. Het zit in mijn haar op mijn kleren, haar kleren en in haar haar…. Nou ja… schoonmaken en doorgaan.

Ik voel me schuldig. Doordat ik me echt vreselijk beroerd voel heb ik veel minder aandacht voor haar.. en zij …zij heeft het gelukkig nog niet helemaal door. Hoe doen moeders dat toch.. ziek zijn maar er toch voor je kind zijn. En dan ook nog eens een vrolijk gezicht erbij trekken of er niets aan de hand is. Ik geloof niet dat ik dat kan. Ben ik dan echt zo slap en waarom lukt het andere dan wel en bij mij niet? En ik laat een traan…

Inmiddels is het rond 13u en krijgt ze haar boterham en de fles voor haar middag dutje.. Hopelijk slaapt ze gelijk dan kan mama ook nog even liggen! He gelukkig… ze slaapt… thank god. Zo ik duik ook mijn bed in en probeer te slapen. . Maar slapen is van korte tijd.. Normaal ligt ze van 14u tot 16u heerlijk te slapen.. juist vandaag, nu ik me niet lekker voel besluit ze dat het na een uur wel genoeg is. En dus…gaan we spelen.

Ze kruipt en staat en lacht, maakt lades open, kruipt naar stopcontacten om vervolgens de stofzuiger een aai te geven ,probeert de katten te aaien (die heeeeel hard weg rennen want ze gilt veel te hard..) Als papa thuis komt zet ze haar nog vrolijkere gezicht op! O wat is ze blij!! Schateren en papa zoentjes geven. Papa geeft haar lekker haar avond eten. Ik geef de avondfles en weer ligt ze heerlijk tevreden in mijn armen, om na de fles nog voor het tandenpoetsen al in slaap te vallen… En ik moet haar dan ook al slapend in haar bedje neerleggen.

Wat een dag….leuk en gezellig maar met een dubbel gevoel! Mijn avond eten laat ik staan.. bah daar word ik weer misselijk en buikpijn speelt ook weer op… mijn koffie neem ik dan ook niet…. Ik kruip tegen mijn man op de bank….en val in slaap…moe en niet lekker en een schuldgevoel. Hopelijk heb ik morgen een betere dag en kan ik weer genieten van mijn altijd (nou ja bijna altijd) vrolijke meisje.

Reageer op dit bericht!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.