Linda’s column – Trots!

De dag dat Emily recht op in haar bedje zat…. Emily is inmiddels bijna 9 maanden. Ik had haar net op bed gelegd voor haar middag dutje. Goed ingepakt want ze ligt noooit stil! 

Na haar gebrabbel en geklaag check ik altijd even of ze nog ligt zoals dat ik haar in bed heb gelegd ze heeft namelijk al een tijdje door dat ze ook op haar buik in bed kan liggen, alleen nu nu was het dus ietsjes anders! Ik deed de deur open op een klein kiertje en madam zat lachend mij aan te kijken, trots als ze was, want ze zat lekker recht op, over het randje te gluren.

Nu kon ze al wel een tijdje lekker zittend spelen maar dan moest mama of papa haar zo neerzettten… Maar nu doet ze het dus helemaal zelf!!Wat alleen zo ontzettend jammer is is dat ze er altijd een handje van heeft iets nieuws te doen om het vervolgens weken niet meer te laten zien… 🙁 Echt een mentaliteit van Been there, done that! dus waarom dan nog uitsloven …ik kan het toch!

Toevallig hadden we gisteren de box al verlaagd omdat we het zagen aankomen, en ook haar bedje was al een stand omlaag… maar dat deze nu al naar de onderste stand moet pffff, want tja nu zit ze…maar wat als ze ineens gaat staan!
Daarbij komt ook dat ze lekker vrolijk, voor en achteruit aan het kruipen is! vraag me niet hoe… ze doet het niet volgens het boekje maar ja… hahahah. Hupsend op de kont of op haar buik met een stel sterke handen, haar maakt het niet uit! Als ze maar vooruit komt. Dus…ook de stopcontacten en keuken/deur kastjes zijn niet veilig meer want voor we het weten vliegen de koffiekopjes en cds om onze oren!.
Het word tijd dat we het huis “kind proof” gaan maken….
Ons meiske, word groot snik…Ze is nu geen baby/baby meer. Maar een ondernemend, nieuwsgierig, leergierig meisje/baby/klein peutertje??

Ze is echt bezig met de volgende fase in haar leventje….. dat kan ik wel merken want .. momenteel slaapt ze weinig overdag, huilt meer en is sneller ontevreden .. (lees niet meer in de box willen spelen, niet in de sitter haar eten willen, niet in ledikant willen slapen) Ze kan ontzettend vrolijk zijn maar ook o zo boos!
Het is ook elke ochtend prijs… om 7u vind ze het wel weer welletjes en schreeuwt ze de hele boel bij elkaar, dan moet ik met mijn slaperige kop, met hele kleine oogjes een papfles maken. En dan sta ik daar te staan…te wachten tot het klaar is om weer snel naar mijn kleine meid te lopen die meer en meer ongeduldig word.. Maar oja …. ook nog een schone luier…hoe kan ik dat nou weer vergeten. Dus begin ik weer het gevecht om haar netjes een schone luier aan te doen want ze is zo ontzettend sterk, rolt op buik dan weer op zij, dan wil ze vieze luier pakken dan ziet ze een hangertje van de kleren die al klaar liggen.

Zo …eindelijk het is tijd om de fles te geven die inmiddels is afgekoeld… Na de fles valt ze weer heerlijk in slaap.. en ik ik ga nog heeeel even terug..niet dat ik nog slaap maar ja. Mijn wekker…die gaat weer 8.30…….
Tja nu ben ik gewoon vreselijk verwend met een meiske dat al na 1 maand doorsliep en nu dus van 19 uur tot 7uur slaapt ipv uitslapen tot 8.30. En ik dus al klaag omdat ze een uur eerder wakker word als normaal! terwijl er genoeg kleintjes zijn die om 5 of 6 uur al roepen om de fles!
Wat ben ik trots! trots op mijn lieve kleine schat!!! wat gaat het snel!
Trots …. dat is toch iedere moeder!

 

Reageer op dit bericht!