Let op het voetenwerk! [Goede kinderschoenen]

kinderschoenen kwaliteit goedkoop
Wat groeien die kindervoeten toch razendsnel! Heb je net nieuwe schoenen gekocht, zijn ze alweer te klein. Om te besparen op al die kosten, is het verleidelijk om voor goedkopere schoenen te kiezen. Maar is dat wel zo slim? Goedkope schoenen lijken namelijk wel goed voor de portemonnee, maar er kleven ook een hoop nadelen aan. Goed om dat eens op een rijtje te zetten.

Kinderschoenen merken: er valt zoveel te kiezen…

Er is een groot aanbod van kinderschoenen, zowel in de winkelstraat als online. Aan de ene kant is dit prettig, omdat het hierdoor makkelijker is om iets origineels te vinden. Aan de andere kant maakt het het kiezen natuurlijk weer moeilijker. Daarnaast worden kinderen ook steeds vaker beïnvloed door vriendjes en reclame op tv. Zo wil mijn zoontje nu heel graag schoenen met lichtjes, omdat zijn beste vriendje die ook heeft. En helaas ziet hij ze dan ook nog steeds voorbij komen tussen de kinderprogramma’s door… Zelf ben ik er echter geen fan van: die schoenen met lampjes zijn voor een groot deel gemaakt van synthetische, niet-ademende materialen.

Kinderschoenen Nike vs. Kinderschoenen Adidas

Kinderschoenen van Nike of Adidas vallen vaak in een wat hoger prijssegment en dat geldt ook voor schoenen van bijvoorbeeld Dr. Visser, Birkenstock en Hush Puppies. De neiging om in plaats daarvan een wat goedkopere sportschoen te kopen bij Scapino of Bristol is begrijpelijk. Toch loont het de moeite om die neiging even te onderdrukken, want:

· De duurdere kinderschoenen van Nike en Adidas zijn vaker gemaakt van ademende materialen, zoals leder;

· De schoenen van Nike en Adidas zijn meestal van betere kwaliteit, waardoor ze langer mee gaan dan goedkopere schoenen;

· Gerenommeerde schoenenmerken besteden meestal meer aandacht aan het voetbed van de schoen. Hierdoor zijn ze beter voor de voeten van je kind dan goedkopere schoenen;

· Slechte schoenen lijken in eerste instantie misschien geen problemen op te leveren, maar kunnen wel degelijk hun sporen nalaten. Kindervoeten groeien flink en hebben daarbij goede steun nodig. Anders is de kans op steunzolen op latere leeftijd erg groot!

Hier geldt dus niet zozeer kinderschoenen Nike versus kinderschoenen Adidas, maar meer: kinderschoenen Nike en Adidas versus goedkopere kinderschoenen.

kinderschoenen goed kwaliteit

Op zoek naar de kinderschoenen outlet!

Om toch te kunnen besparen op kinderschoenen, is het aan te raden om wat beter je best te doen op het zoeken naar voordelige prijsjes. Goede schoenen online vinden is niet zo ingewikkeld. Typ in Google maar eens een zoekterm in als ‘goedkope goede kinderschoenen’ en duik in de zoekresultaten. Weet je al welke schoenen je wilt aanschaffen? Zoek dan op deze specifieke schoenen, zodat je een overzicht krijgt van websites die deze schoenen aanbieden. Zo wordt het makkelijker om prijzen te vergelijken. Overigens geldt vaak wel de gouden regel: ‘Lijkt de prijs te mooi om waar te zijn? Dan is het dat waarschijnlijk ook!’ Wil je kinderschoenen kopen via een website waar je nog niet eerder iets hebt aangeschaft? Probeer dan reviews en ervaringen te vinden van bezoekers die jou voorgingen. Uit ervaring weet ik dat dat een bak ellende kan schelen 🙁

Wachten op kinderschoenen sale

Wil je liever je kind de schoenen laten passen, voordat je ze koopt? Dan loont het de moeite om eens te kijken in schoenenzaken in het winkelcentrum. Een ander voordeel daarvan is dat je de voeten van je kids daar vaak kan laten opmeten. Let daarbij overigens niet alleen op de lengte, maar ook de breedte van de kindervoeten. Kinderen met wat bredere of smallere voeten dan gemiddeld, kunnen klachten krijgen wanneer ze altijd schoenen dragen met een gemiddelde pasvorm. Dat het wachten op de sale zin heeft merkte ik laatst zelf ook weer. Mijn zoontje is blij met z’n schoenen met lampjes (uit de sale). En ik ben blij met het extra paar schoenen dat ik voor hem ook nog in de sale heb aangeschaft: mooie leren schoenen met een goed voetbed. Zo kan hij mooi afwisselen!

Reageer op dit bericht!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.