Lekker loom in de zon

Eindelijk begint het er dan toch op te lijken dat de zomer gaat doorbreken, de zon laat zich van zijn beste kant zien en je ziet de mensen weer opfleuren. De zon haalt bij een hoop mensen een fijn gevoel naar boven, de gedachte aan zon, zee en strand is natuurlijk heel prettig.

Misschien heb je al een vakantie geboekt of blijf je lekker in eigen land. Wat je ook doet, tijdens je zwangerschap vraag je je toch af of dat zonnen nu wel zo goed is voor je baby en je huid.

Kan je ongeboren kindje last hebben van de straling?
Eigenlijk hoef je je tijdens je zwangerschap niet meer zorgen te maken dan normaal. UV-stralen dringen niet zo diep in je huid door dat je ongeboren baby er last van zal hebben, wel is het zo dat je lichaam onder invloed van hormonen een aantal veranderingen heeft ondergaan.
Zo ook bij je huid, deze is nu erg vatbaar voor het zogeheten zwangerschapsmasker. Dit is een bruine verkleuring van de huid die bij ieder zonnebad sneller verkleurt dan de rest van je lichaam. Smeer je goed in als je in de zon ligt, bij voorkeur met een hoge beschermingsfactor.

Ben je al iets verder in je zwangerschap dan is er nog iets waar je rekening mee moet houden, n.l. striae. Dit zijn kleine scheurtjes in het bindweefsel, die ontstaan door het oprekken van de huid. Hier is je huid aanzienlijk dunner dus ook gevoeliger voor verbranding en uitdroging.

Ook kan het zijn dat door je warmte je borsten wat gaan lekken, borstcompressen in je positiebadpak bieden dan een uitkomst.

Wil je op safe gaan, ga dan heerlijk met een boekje onder de parasol, je geniet dan toch van de lome warmte maar vermijdt de risico’s op zwangerschapsmasker en verbranding.
Wil je toch een gezond kleurtje dan zijn er een hoop zelfbruinende middelen verkrijgbaar, die ook nog eens je huid een extra verzorgingsbeurtje geven. 

Reageer op artikel:
Lekker loom in de zon
Sluiten