Kraamtips voor papa

Als papa ben je in de zevende hemel dat je kindje is geboren. Maar het kan ook behoorlijk beangstigend zijn. Zeker als het je eerste kindje is. Gelukkig is de helpt de kraamverzorgster jou en je partner met de verzorging van jullie baby. Gelukkig maar, want dit een spannende en intensieve periode. Papa’s krijgen vaak ongeveer vier dagen vrij. Je kunt natuurlijk wel wat extra vakantiedagen opnemen als je die hebt. Omdat je als vader ook nog veel kan leren is het handig om niet pas extra vrij te nemen als de kraamverzorgster alweer weg is. Je krijgt dan niet alleen handige tips, ook weet hoe je daarna precies hoe je je kindje in bad moet doen, verschonen en de fles kunt geven.

Klusjes

Behalve het verzorgen van de baby moeten er ook praktische zaken geregeld worden. Bijvoorbeeld het aangeven van je kindje op het gemeentehuis en het regelen van de geboortekaartjes. Probeer deze klusjes bij voorkeur op één dag te doen, zodat je de rest van de vrije dagen overhoudt om te genieten van de tijd met je kleine.

Kraambezoek

Een bevalling kost niet alleen voor energie voor je partner, ook voor jou is dit een heftige periode. Voor veel ouders is het daarom fijn dat de kraamvisite niet in één keer komt, maar op afspraak. Koop een agenda waarin je precies opschrijft wie wanneer komt. Je kunt door alle emoties veel vergeten en door het op te schrijven voorkom je dat. Zo zie je ook overzichtelijk hoeveel bezoek per dag kan komen. Jullie moeten natuurlijk wel genoeg rust houden.

Geniet

Er is één ding wat je vooral moet doen tijdens de kraamtijd. Genieten! Van je baby en van jullie nieuwe gezin. 

Reageer op artikel:
Kraamtips voor papa
Sluiten