Kitty’s columns – Het Poep incident

Het begon een uurtje geleden allemaal zo gezellig: Julian in zijn stoeltje, liga en ranja erbij en smullen maar! Maar blijkbaar had meneer vandaag geen zin in een koekje (van Nijntje nog wel) en vond hij het leuker om een de boel eronder te smeren. In zijn haar, op de grond, de tafel… om over zijn shirtje nog maar te zwijgen.

Alles zat onder de liga. Nou ja, dacht ik nog… een ander shirt aan, nat doekje over zijn gezicht en handen en hij is weer schoon. Vanavond moet hij toch in bad dus laat hem maar even kliederen (in het kader van zelluf doen). Maar de echte smeerboel moest nog beginnen…

Terwijl ik de koekrestjes van de grond veeg, loopt Julian enigszins rood aan: poepen, poepen! Werd ook wel weer tijd, na een poeploze dag gisteren. Eenmaal boven ontdek (en creeer) ik een ravage! Luier vol, maar zijn romper en broekje ook… Alles op zijn benen en aangezien Julian niet wil stilliggen wordt de bende nog groter. Met een beetje geluk krijg ik zijn shirt poepvrij (maar vol met de liga die ik niet eens meer zie) uit. Snel in bad gezet met romper en al en hem daar verder uitgekleed. Waarom moest ik hem nou net gisteren bruine bonen te eten geven…

Aangezien het badje al gauw vol zit met poep, besluit ik om Julian op de grond te zetten zodat het badje even leeg kan lopen. Meneer vind het tegenwoordig leuk om van het badwater te drinken en blijbaar ook van de badkamervloer. Omdat overal nog stukjes poep voorbij stromen trek ik hem in een reflex omhoog, terwijl ik de douchekop laat voor wat hij is. Je raad het al: door de kracht van het water draait de kop naar boven en waan ik me in de Niagarawatervallen… Dat het water via Julian zijn beentjes en billen omhoog komt zetten, waar het nog lang niet schoon was, dat laat ik voor het gemak maar even achterwege… Helemaal doorweekt kijk ik evenlater toe hoe Julian lekker zit te spetteren in het badje. Missie geslaagd: zoonlief is weer schoon… Nu ik, zijn kleding en de badkamer nog!

Reageer op dit bericht!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.