Kindje op Komst tip 6

kindje op komst tip 6
Steeds meer zwangeren bevallen niet thuis, maar in een ziekenhuis. Voor deze vrouwen en hun partners is het belangrijk te weten welke faciliteiten de kraamafdelingen van de ziekenhuizen bieden. Voor informatie hierover kunnen zij nu terecht op de website van de vereniging Kind en Ziekenhuis. 

De site biedt ook de mogelijkheid ziekenhuizen met elkaar te vergelijken op het punt van de zorg voor moeder en kind en op het punt van pijnstilling tijdens de bevalling. Dat maakt het voor de aanstaande ouders gemakkelijker te kiezen voor een ziekenhuis dat het beste aan hun wensen tegemoet komt.

Gezinsgericht
Met de uitbreiding van haar site speelt de vereniging Kind en Ziekenhuis in op een nieuwe verpleegkundige benadering in de kraamzorg, die gaandeweg meer terrein wint, de gezinsgerichte kraamzorg. Bij deze benadering gaat het erom dat de kraamvrouw meer zeggenschap krijgt over de verzorging van het kind en dat haar en de baby zorg wordt geboden waarbij ook de vader en andere gezins- of familieleden worden betrokken. Dit alles in een omgeving waarin zij zich ‘als thuis’ kunnen voelen.

De praktische vragen waarop in het nieuwe bestand een antwoord kan worden verkregen, zijn onder andere: kan de baby dag en nacht bij de moeder blijven als de moeder dat wil. Kan de vader op elk tijdstip dat het ouderpaar dit wenst op bezoek komen en kan de vader desgewenst in het ziekenhuis blijven overnachten? Biedt het ziekenhuis het prille gezin de privacy van een eigen kamer? Als de baby extra zorg nodig heeft, hoe staat het dan met de mogelijkheden voor contact tussen moeder en kind? Is er deskundige begeleiding indien gekozen wordt voor borstvoeding en deze niet vanzelf op gang komt? Ook kunnen aanstaande ouders antwoord vinden op de vraag of een ziekenhuis dag en nacht kan voorzien in epidurale pijnstilling tijdens de bevalling en onder welke voorwaarden dat het geval is.

De keuzesite kraamafdelingen kan op drie manieren worden geraadpleegd:

voor elk ziekenhuis afzonderlijk (via Toon alle ziekenhuizen)
aan de hand van bepaalde criteria (via Zoeken op criteria)
door ziekenhuizen in een bepaalde straal rondom de woonplaats met elkaar te vergelijken (via vergelijk ziekenhuizen) 

Reageer op dit bericht!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.