Kindje op Komst tip 5

kindje op komst tip 3
In allerlei producten bevindt zich de stof Theeboomolie/Tea Tree oil. Lage concentraties van deze stof kunnen bij onder andere de MRSA, e-coli en salmonella bacteriën resistentie tegen antibiotica veroorzaken. 

Deze bacteriën zijn, als zij regelmatig in contact komen met lage doses Theeboomolie, in staat om ernstige infecties te veroorzaken. Dit wordt ons medegedeeld door onderzoekers van de universiteit van Ulster. Wel wordt er bij verteld door microbiologen, Ann McMahon en David McDowell die het onderzoek uitvoerden, dat Theeboomolie wel in staat is om bacteriën te doden mits het in hoge concentraties gebruikt wordt.

Overigens bevindt Theeboomolie zich in allerlei cosmetische producten, zoals shampoo, crèmes, body-lotions en anti-luizen-producten. Daar waar we dus van mening waren dat deze olie ziektes tegengaat blijkt juist het tegenovergestelde het geval te zijn indien het om lage concentraties gaat.

Theeboomolie (of Tea tree olie) is een etherische olie die door stoomdestillatie uit bladeren van de Theeboom (Melaleuca alternifolia) wordt verkregen.

Reageer op dit bericht!