Kindje op Komst tip 3

kindje op komst tip 3
Zapte je als kind op een vast moment van de dag naar je favoriete televisieprogramma, tegenwoordig kunnen kinderen 24 uur per dag televisiekijken. Welke programma’s zijn verantwoord voor de allerkleinsten en welke niet? Hoe ga je als ouder eigenlijk om met de continue reclamestroom die op veel kinderzenders te zien is? Baby TV biedt veilige kindertelevisie voor de allerkleinsten.

Baby TV is een reclamevrije Nederlandstalige televisiezender voor baby’s en peuters tot drie jaar. Op ieder moment van de dag kunnen ouders op Baby TV een leuk en passend programma vinden. Het unieke aan Baby TV is dat de interactie tussen ouders en baby’s gestimuleerd wordt door samen liedjes te zingen en samen nieuwe dingen te ontdekken.

Baby TV biedt aan jouw baby of peuter een veilige plek waar ze altijd een liedje of een verhaaltje kunnen horen, een nieuw spelletje kunnen ontdekken of iets nieuws kunnen leren. Laat je samen met je baby verrassen door de lieve en vertederende karakters en de leuke muziek.

Overdag hebben de programma’s vooral tot doel om je kind te stimuleren in de ontwikkeling. ’s Nachts bestaat de programmering uit langzaam bewegende beelden en rustgevende muziek.

In mei is dagelijks Baby TV’s nieuwste serie te zien, namelijk Pitch & Potch Soundmachine. Ieder dier en ieder voorwerp heeft zijn eigen geluid en de speciale sound machine kan deze geluiden nadoen! Pitch & Potch raden met behulp van de jonge kijkers welk geluid bij welk object thuishoort. Het is leuk om samen met je baby of peuter soortgelijke raadspelletjes te spelen, zoals: “Zegt een koe miauw? Nee, een koe zegt boe.”

In mei zijn er ook weer nieuwe afleveringen van de pinguïnvriendjes Ping & Pinga te zien. Ping & Pinga ontdekken vreemde voorwerpen in hun wereld van ijs en verzinnen leuke spelletjes die ze ermee kunnen spelen! In deze serie worden voorbeelden gegeven hoe je je verbeelding kan gebruiken en samen kan spelen.

Reageer op dit bericht!