4 Kinderstreken om bij te vloeken!

Mensen zonder kinderen hebben vaak het gevoel dat het ouderschap alleen maar rozengeur en maneschijn is. Maar de doorgewinterde ouder weet wel beter. Vloeken mag niet en we proberen onze kinderen met dit idee op te voeden. Maar er zijn van die momenten, dat je echt even schaamteloos staat te vloeken waar je kind bij is.

1. Is het Spiderman?

Het moment waarop je de kamer binnen loopt en je ziet je driejarige peuter op de tafel staan. Met op de tafel een stoel, daarboven op een krukje en bovenop deze wankele stapel staat je peuter vrolijk te wiebelen. Dan mag je best even vloeken van schrik. Of je werkt in de tuin en je hoort ineens boven je hoofd een vrolijk stemmetje “mama”roepen. Wanneer je naar boven kijkt staat je dochter op de vensterbank naar je te zwaaien. Met het raam wagenwijd open. Shit! Dit zijn kinderstreken waar je hart sneller van gaat kloppen.
Koelkast kind

2. Kunstenaars op de muur

Kinderen zijn soms echte kunstenaars en als ouder ben je hier trots op. Totdat de kunstenaar in spe zijn creativiteit op je muren uitlaat. Met stift, pen, potlood of wasco zijn je pas geverfde muren voorzien van strepen, bolletjes, zonnetjes of poppetjes. Ook worden soms de meubels op een creatieve manier gebruikt. Niet omdat het papier op was, maar omdat hier toch net wat meer ruimte was. Bij voorkeur wordt er tijdens deze creatieve uitspattingen gebruik gemaakt van een watervaste stift. Vloeken mag nu best even.Geen leuke kinderstreken. Totdat je er een foto van maakt en er jaren later nog eens naar terug kijkt.
Kinderen verven

3. Ontdeugend speelgoed

Kleine ontdekkertjes, dat zijn kinderen met hun kinderstreken. En soms ontdekken ze net iets teveel. Zoals een trillend speeltje uit je nachtkastje of de dvd hoes van een nogal pikante film. Af en toe heb je toch even wat uit te leggen wanneer je peuter je vraagt waarom die staaf zo trilt. Is het om je gezicht mooi te maken of vertel je liever dat het is om stofjes van je trui te trillen?

4. Alles herhalen

Kleine potjes hebben grote oren en die kleintjes horen dan ook alles. En weten dit moeiteloos te herhalen. Of er nu op de televisie wordt gevloekt of je buurman laat weten dat hij op zijn duim heeft geslagen, je kleine spruit heeft het heel goed gehoord en herhaalt dit lekker vaak. Durf jij nog met hem of haar over straat?

Vertel eens, herken jij hier momenten van, of zijn er andere momenten waarbij je echt even hebt gevloekt waar je kind bij was?

Bronnen: http://www.ladylemonade.nl/
http://www.buzzfeed.com/mikespohr/parents-whats-a-moment-that-made-you-say-shit#.vvqK0blKA

Reageer op artikel:
4 Kinderstreken om bij te vloeken!
Sluiten