Kinderopvangonline van start!

kinderopvangonline gaat van start!
Ouders die kinderopvang nodig hebben kunnen dat voortaan simpelweg via internet regelen. Op de site van kinderopvangonline is niet alleen een uitgebreid databestand met kinderopvangvestigingen beschikbaar, maar is het tevens mogelijk direct een aanvraag bij de gewenste kinderopvang-instelling in te dienen. 

Binnen het systeem van kinderopvangonline werken ouders, bedrijven, bemiddelaars en kinderopvang-instellingen samen om het regelen van (bedrijfs-) kinderopvang efficiënter te laten verlopen.

Iedereen zich aanmelden en gebruik maken van de unieke diensten die kinderopvangonline aanbiedt. Zonder papierstapels kunnen ouders thuis, vanuit de ‘luie stoel’ gemakkelijk inloggen, hun keuze voor een (of meerdere) vestiging(en) bepalen en direct hun aanvragen voor kinderopvang via internet indienen. Tevens kan men op ieder moment de status van de aanvraag raadplegen.

Ook bedrijven kunnen veel voordeel ervaren bij de afhandeling van hun bedrijfskinderopvang aanvragen via kinderopvangonline. Werknemers dienen zelf hun aanvragen online in en de werkgever of eventuele bemiddelaar kan deze met een druk op de knop kan accorderen. Aangezien de hele bedrijfsregeling in het systeem kan worden ingevoerd, houdt men eenvoudig overzicht op budgetten en in het digitale archief houdt het systeem exact bij hoeveel aanvragen, plaatsingen, mutaties of stopzettingen er zijn ingediend. Dit alles kan een enorme verlichting voor de afdeling personeelszaken betekenen die doorgaans veel tijd kwijt is met het tekenen van kinderopvang contracten, controleren van facturen of het zelf indienen van aanvragen voor het personeel.

Tenslotte is kinderopvangonline ook een uitdaging voor de kinderopvangbranche. Nog nooit eerder werd een systeem op de markt gebracht waarbij aanvragen online binnenkomen en ook op dezelfde manier kunnen worden afgehandeld. Kinderopvanginstellingen kunne gratis deelnemen en krijgen daarvoor de mogelijkheid negen webpagina’s te vullen met informatie over hun vestiging. Ouders kunnen uiteraard ook aanvragen indienen bij niet-deelnemende kinderopvanginstellingen. Deze komen echter op de traditionele manier bij de kinderopvanginstelling binnen, terwijl de ouder daar niets van merkt.

Overigens tekenen alle partijen vooraf de gebruikersverklaring en de algemene voorwaarden van kinderopvangonline waarin onder meer wordt gesteld dat men aan een online aanbod in dezelfde mate gehouden kan worden als aan een aanbod per brief of fax. Dit garandeert dat de ouder ook krijgt wat hem of haar wordt aangeboden. Aanvragen voor kinderopvang kunnen via kinderopvangonline worden gedaan bij alle vergunninghoudende kinderopvanginstellingen in Nederland. 

Reageer op dit bericht!